Κατά καιρούς έχουμε δει να προκύπτουν διάφορες τρελές δουλειές, όπως για παράδειγμα η αγγελία για τη φύλαξη ενός σπιτιού με 50+ γάτες στη Σύρο ή το να μείνεις σε ένα ερημικό νησί! Η NASA όμως το πήγε σε άλλο επίπεδο, καθώς αναζητάει τολμηρούς και φιλόδοξους «εθελοντές», οι οποίοι θα πρέπει να μείνουν ξαπλωμένοι για περίπου 70 μέρες!

NASA BED (3)

Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε αυτό θα γίνει για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της επιστήμης, καθώς το επιστημονικό προσωπικό της NASA επιθυμεί να μελετήσει τις συνθήκες που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα σε καταστάσεις μικροβαρύτητας, οι οποίες επικρατούν στο βαθύ διάστημα. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην προσπάθεια των επιστημόνων να πραγματοποιήσουν μακρινά ταξίδια στο διάστημα (με πρώτο υποψήφιο τον πλανήτη Άρη, όπου εκεί σχεδιάζεται μέσα στις επόμενες δεκαετίες μία επανδρωμένη αποστολή). Τα ειδικά κρεβάτια βέβαια που θα χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετηθεί το πείραμα θα ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με δεκάδες σένσορες οι οποίοι θα καταγράφουν και θα αναλύουν κάθε σωματική και εγκεφαλική λειτουργία. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα κρεβάτια θα έχουν ορισμένη κλίση, έτσι ώστε τα υγρά του σώματος του «υποκειμένου» να αναπαριστούν ακριβώς το τι παθαίνει το σώμα μας όταν επιδράει σε αυτό η μηδαμινή βαρύτητα.

  NASA BED (2)

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του πειράματος, όσοι επιλεγούν θα μπορούν να εκτελούν όλες τις καθημερινές δραστηριότητες τους πάνω στο κρεβάτι, όπως για παράδειγμα να ακούν μουσική, να διαβάζουν ακόμη και να δουλεύουν, αλλά και όλες τις… βιολογικές τους ανάγκες. Σύμφωνα με τη NASA, όσοι κάνουν αίτηση θα πρέπει να μην έχουν το παραμικρό πρόβλημα υγείας, ενώ θα μείνουν στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος στο Τέξας για… 15 μήνες! Τι λέτε ψήνεστε;