Το Netflix διαθέτει μια πλούσια συλλογή από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ιδανικές για ένα μαγικό Σαββατοκύριακο. Εδώ είναι πέντε ταινίες που σίγουρα θα σας κρατήσουν καθηλωμένους.

“Stranger Things”

Αν και τεχνικά είναι μια σειρά, κάθε επεισόδιο του “Stranger Things” είναι σαν μίνι ταινία γεμάτη μυστήριο, δράση και επιστημονική φαντασία. Όταν ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται, μια μικρή πόλη αποκαλύπτει ένα μυστήριο που εμπλέκει μυστικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα παράξενο κορίτσι. Η ιστορία εξελίσσεται στη δεκαετία του ’80 και ακολουθεί μια παρέα παιδιών που ανακαλύπτουν υπερφυσικές δυνάμεις και μυστικά κυβερνητικά πειράματα.

“Inception” (2010) στο Netflix

Αυτή η ταινία του Christopher Nolan παίζει με την ιδέα της διείσδυσης στα όνειρα. “Inception” προσφέρει ένα εκρηκτικό μείγμα σύνθετης πλοκής και εντυπωσιακών οπτικών εφέ, κρατώντας τους θεατές σε συνεχή αγωνία καθώς προσπαθούν να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη φαντασία.

“The Midnight Sky” (2020)

Σκηνοθετημένη από τον George Clooney που πρωταγωνιστεί κι όλας, αυτή η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός επιστήμονα στην Αρκτική που προσπαθεί να ενημερώσει μια επανδρωμένη διαστημική αποστολή για την καταστροφή που έχει συμβεί στη Γη. Είναι μια ιστορία επιβίωσης και ανθρωπιάς, εν μέσω μιας αποκαλυπτικής υπόθεσης. Μετά από μια παγκόσμια καταστροφή, ένας μοναχικός επιστήμονας στην Αρκτική αγωνίζεται να προειδοποιήσει ένα πλήρωμα αστροναυτών να μην επιστρέψει στη Γη.

“Blade Runner 2049” (2017)

Συνέχεια του κλασικού “Blade Runner”, η ταινία διερευνά θέματα τεχνητής νοημοσύνης και ηθικής μέσα σε έναν υπέροχα σχεδιασμένο κυβερνο-πανκ κόσμο. Με εκπληκτικά οπτικά και βαθιά φιλοσοφικά ερωτήματα, αυτή η ταινία προσφέρει ένα συναρπαστικό και συναισθηματικό ταξίδι.

“The Platform” (2019) στο Netflix

Μια δυστοπική και συναρπαστική ταινία που αναλύει τις κοινωνικές τάξεις μέσα από τη μεταφορά ενός πειραματικού φυλακιστικού συστήματος όπου οι κρατούμενοι τοποθετούνται σε έναν κάθετο πύργο. Η τροφή κατεβαίνει από τους πάνω προς τους κάτω, δημιουργώντας έναν σκληρό αγώνα για επιβίωση και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αυτές οι 5 ταινίες είναι αρκετές για να σας προσφέρουν δύο ημέρες γεμάτες περιπέτεια, αγωνία και συναρπαστικές ιστορίες, ιδανικές για ένα μαγικό Σαββατοκύριακο.

Διάβασε επίσης:

Netflix: 5 σειρές εποχής για μια ξεκούραστη Κυριακή!