Το ροχαλητό είναι σχεδόν δεδομένο χαρακτηριστικό για τον κάθε άντρα. Όση αγάπη και να του έχεις βέβαια, δεν θα σταματήσει ποτέ να σε ενοχλεί, ειδικά εκείνα τα βράδια που σε αφήνει άυπνη ενώ έχεις πρωινό ξύπνημα την επομένη.Πατ-πατ στην πλατούλα από εμάς, γιατί σε νιώθουμε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς με κάποιους τρόπους να σώσεις την κατάσταση, γι’αυτό διάβασε και πράξε αναλόγως:

1. Πες του να κοιμάται στο πλάι

Είτε με το καλό, είτε με το άγριο -σπρωξιές, αγκωνιές και όλα αυτά τα γλυκούλικα. Είναι αναγκαίο να κοιμηθεί στο πλάι, διότι όταν βρίσκεται ανάσκελα η γλώσσα τραβιέται προς τον λάρρυγα και εμποδίζει την αναπνευστική οδό προκαλώντας έτσι, το ροχαλητό.

2. Πριν κοιμηθεί δεν πρέπει να φάει βαριά

Άντρας βέβαια και ελαφριά φαγητό δεν πάνε πάντα μαζί. Όμως η διατροφή είναι ένας παράγοντας που θα καθορίσει την ποιότητα του ύπνου. Αν ο σύντροφος σου του δώσει και καταλάβει στο φαγητό πριν κοιμηθεί, τότε αυτό που θα προκληθεί είναι περισσότερη έκκριση σάλιου που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στο ροχαλητό. Το ίδιο αντίστοιχα συμβαίνει και με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

3. Τα ειδικά έμπλαστρα σώζουν

Υπάρχουν στα φαρμακεία και βοηθούν πολύ. Πρόκειται για ειδικά τσιρότα που τα προσθέτει ο άντρας στην ράχη της μύτης προκειμένου να τον βοηθήσουν να αναπνεύσει καλύτερα. Μια δοκιμή αξίζει σίγουρα.

4. Ο γιατρός είναι μονόδρομος

Αν όλα τα παραπάνω δεν βοηθήσουν στο ελάχιστο, αν οι ωτοασπίδες σε κουράζουν επίσης, τότε ο γιατρός για τον φίλο σου είναι μονόδρομος. Ίσως το πρόβλημα να είναι πιο σοβαρό απ’όσο πιστεύει και πιστεύεις.