Πολλοί από εμάς καθημερινά βιώνουμε τον φόβο της αποτυχίας σε τέτοιο βαθμό ο οποίος μας καταβάλλει και να μας αποτρέπει από την επίτευξη των στόχων μας. Συχνά σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί και τι θα πει ο κόσμος αν αποτύχουμε. Πολλές φορές μας δίνονται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στην ζωή μας και δεν τις εκμεταλλευόμαστε λόγω του φόβου.
Από που πηγάζει όμως αυτό ο φόβος; Η μια περίπτωση είναι ότι γνωρίζουμε το προβλεπόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, δηλαδή τι θα γίνει σε περίπτωση αποτυχίας. Η άλλη περίπτωση είναι είναι ότι δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Πολλοί αποφεύγουν τη λήψη αποφάσεων, όταν το αποτέλεσμα των επιλογών τους είναι αβέβαιο.

Μην φοβάστε να εκτεθείτε
Η δημόσια έκθεση φαντάζει για κάποιους τρομαχτική. η σκέψη ότι θα μιλήσουμε μπροστά σε κόσμο, μπορεί να κάνει μερικούς από εμάς να το βάλουμε στα πόδια πανικόβλητοι. Η λύση όμως είναι μόνο μια, να εκτεθούμε. Σας διαβεβαιώνω ότι μετά θα νιώθετε καλύτερα και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Η συνεχής προσπάθεια είναι το μυστικό για να πετύχεις κάτι.

Αξιολογήστε την αποτυχία
Σκέψου πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η αποτυχία και την σημαντικότητά της. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι φοβόμαστε περισσότερο τα πράγματα που έχουμε γιγαντώσει μέσα στο κεφάλι μας και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Εστιάστε στο παρόν
Όσο ζούμε την σημερινή μέρα και μόνο χωρίς να αγχωνόμαστε για το μέλλον θα είμαστε πιο χαρούμενοι. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την στιγμή που ζούμε τώρα γιατί δεν θα την ξαναζήσουμε ποτέ με τον ίδιο τρόπο. Αυτό το mindset θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τον φόβο της αποτυχίας και να ζούμε την στιγμή.