Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας επιστημόνων του Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, υπάρχουν 7 ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο στην Αττική από τον Πειραιά ως τη Βουλιαγμένη. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Παραλία Φρεατίδα – Ακτή Θεμιστοκλέους, Πειραιάς
  2. Παραλία Φρεατίδα – Στη μέση της παραλίας, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Πειραιάς
  3. Παραλία Βοτσαλάκια – Ολυμπιακός όμιλος χειμερινών κολυμβητών, Πειραιάς
  4. Παραλία Βοτσαλάκια – 100 μέτρα αριστερά από τον όμιλο χειμερινών κολυμβητών, Πειραιάς
  5. Παραλία Φλοίσβου – Τέλος παραλίας, Παλαιό Φάληρο
  6. Παραλία Γλυφάδας – Ακτή Β. Οδός Μάρως και Διαδόχου Παύλου, Εστιατόριο Δελφίνια, Πάρκινγκ Πελατών, Δήμος Γλυφάδας
  7. Παραλία Γλυφάδας – Ακτή Β. τέλος παραλίας, Δήμος Γλυφάδας

Η ομάδα επιστημόνων κάνει προειδοποίηση στους ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν μπάνιο στις παραπάνω παραλίες, καθώς αυτές έχουν καταγραφεί ως ακατάλληλες για μπάνιο. Οι λόγοι για την αναγνώρισή τους ως μη ασφαλείς περιλαμβάνουν πιθανούς ρύπους στο νερό, ανεπαρκή υποδομή, ή άλλους παράγοντες που ενδέχεται να απειλούν την υγεία των λουόμενων.

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων και να ακολουθηθούν οι συστάσεις τους. Αν ψάχνετε για κατάλληλες παραλίες για μπάνιο στην Αττική, συνιστάται να ενημερωθείτε από τις τοπικές αρχές ή από επίσημες οργανώσεις για την κατάσταση και την ασφάλεια πριν αποφασίσετε να επισκεφθείτε μια συγκεκριμένη παραλία.

Πάντα είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις για την ασφάλεια σας και την προστασία της υγείας σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.