Πριν ξεκινήσετε για την Ολλανδία, βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησής σας. Φυσικά, μπορείς να ταξιδέψεις και με την ταυτότητά σου. Το τοπικό νόμισμα είναι το ευρώ, επομένως είναι καλό να έχετε στη διάθεσή σας μερικά ψιλά για μικρές αγορές, αν και οι κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές. Η Ουτρέχτη είναι η πιο όμορφη φοιτητούπολη! Υπέροχη για βόλτες με τα πόδια και για να χαζεύεις τα μικρά, γραφικά μαγαζάκια της.

Μεταφορές και μετακινήσεις

Η Ολλανδία γενικά διαθέτει ένα τέλειο σύστημα δημόσιων μεταφορών. Τρένα και λεωφορεία συνδέουν όλες τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις, κάνοντας το ταξίδι μεταξύ τους εύκολο και γρήγορο. Η Ουτρέχτη, που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας, λειτουργεί ως σιδηροδρομικός κόμβος που την καθιστά εξαιρετικά προσιτή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια κάρτα OV-chipkaart για να απλοποιήσετε τις μεταφοράς σας σε όλη τη χώρα. Την αγοράζεις από τα super market ή τον σταθμό των τρένων.

Κλίμα και ρούχα

Το ολλανδικό κλίμα είναι θαλάσσιο και εύκρατο, δηλαδή ήπια καλοκαίρια και κρύοι χειμώνες. Η βροχή είναι συχνή, επομένως είναι μια καλή ιδέα να έχετε πάντα μαζί σας μια ομπρέλα ή ένα αδιάβροχο. Το layerin είναι το κλειδί, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Τοπικά έθιμα και γλώσσα

Η ολλανδική κοινωνία είναι γνωστή για τον φιλελευθερισμό και την αμεσότητά της στην επικοινωνία, η οποία μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ωμή στους ξένους. Τα αγγλικά φυσικά μιλούνται ευρέως, σε όλη την Ολλανδία αλλά η εκμάθηση μερικών βασικών ολλανδικών φράσεων μπορεί να εμπλουτίσει την αλληλεπίδρασή σας με τους ντόπιους. Ο τυπικός χαιρετισμός περιλαμβάνει μια χειραψία και, μεταξύ φίλων, τρία φιλιά στα μάγουλα. Το ήξερες;

Εξερευνήστε την Ουτρέχτη

Η γοητεία της Ουτρέχτης βρίσκεται στο ιστορικό της κέντρο, με τα κανάλια που περιστοιχίζονται από εστιατόρια και καφέ που βρίσκονται στην προβλήτα. Ο Πύργος Dom αποτελεί εξέχον ορόσημο, προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη από την κορυφή της. Ο Βοτανικός κήπος της Ουτρέχτης, Oude Hortus είναι κοντά στο Science Park στον χώρο του Πανεπιστημίου, και αξίζει να τον επισκεφθείτε. Για μια μοναδική εμπειρία, επισκεφθείτε το Μουσείο Miffy, αφιερωμένο στον διάσημο παιδικό χαρακτήρα του Ολλανδού καλλιτέχνη Dick Bruna. Επιπλέον, εξερευνήστε τις πολυσύχναστες τοπικές αγορές, όπως η Αγορά των Λουλουδιών στο Janskerkhof κάθε Σάββατο.

Γαστρονομικές Απολαύσεις

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως stroopwafels, poffertjes και ολλανδικό τυρί. Η γαστρονομική σκηνή της Ουτρέχτης προσφέρει επίσης φιλόξενα καφέ και καινοτόμα εστιατόρια που αξίζει να εξερευνήσετε.

Ένα υπέροχο ταξίδι σε περιμένει! Η καλύτερη εποχή να πας Ουτρέχτη και γενικά στην Ολλανδία, είναι άνοιξη-καλοκαίρι για να τη δεις πιο πολύχρωμη και ανθισμένη από ποτέ!