Κάθε χρόνο, την 1η Δεκεμβρίου, ο κόσμος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται για να δείξουν υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV και να θυμηθούν εκείνους που πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS.

Κάθε Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα, το οποίο φέτος θα είναι το Let Communities Lead. Επειδή η αλλαγή δεν εξαρτάται από μια στιγμή αλλά από ένα κίνημα, το μήνυμα Let Communities Lead που θα φτάσει στο κρεσέντο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS την 1η Δεκεμβρίου, θα συνεχίσει να αντηχεί σε όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και μετά.

Το φετινό θέμα εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα προκλήσεων για τις οποίες η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους παγκοσμίως. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, που ιδρύθηκε το 1988, ήταν η πρώτη παγκόσμια ημέρα για την παγκόσμια υγεία. Κάθε χρόνο, οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, οι κυβερνήσεις και η κοινωνία των πολιτών ενώνονται για να κάνουν εκστρατείες γύρω από συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με τον HIV.

Δραστηριότητες ευαισθητοποίησης πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο

Πολλοί άνθρωποι φορούν μια κόκκινη κορδέλα, το παγκόσμιο σύμβολο της ευαισθητοποίησης, της υποστήριξης και της αλληλεγγύης στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV.

Τα άτομα που ζουν με HIV κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί για θέματα σημαντικά στη ζωή τους

Ομάδες ανθρώπων που ζουν με HIV και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του AIDS, κινητοποιούνται για να υποστηρίξουν τις κοινότητες που υπηρετούν και να συγκεντρώσουν κεφάλαια.

Τα γεγονότα υπογραμμίζουν την τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS παραμένει τόσο επίκαιρη σήμερα, όσο ήταν πάντα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις ότι ο HIV δεν έχει εξαφανιστεί. Υπάρχει ακόμη κρίσιμη ανάγκη για αυξημένη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του AIDS, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για τον αντίκτυπο του HIV στις ζωές των ανθρώπων, για τον τερματισμό του στίγματος και των διακρίσεων και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με HIV.