Το τορτελίνι γίνεται χρυσό και βυθίζεται σε ζεστή σάλτσα μαρινάρας.

 

1 πακέτο τορτελίνι

1 φλ λάδι

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

¼ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλάκια μαϊντανό

¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

½ φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρας

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα, το μαϊντανό και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρεύουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να είναι al dente . Βυθίζουμε κάθε τορτελίνι στο αυγό και από εκεί στο μείγμα φρυγανιάς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με ζεστή σάλτσα μαρινάρας.