Για να μπει το σπίτι σε μια τάξη αυτήν την περίοδο απαιτείται πολύ δουλειά. Η οργάνωση του χώρου θα διευκολύνει την καθημερινότητά σου, όμως αν δεν έχεις σύστημα θα ταλαιπωρηθείς αρκετά. Η Άνοιξη δε φέρνει μόνο ανανέωση. Φέρνει επίσης ρούχα που πρέπει να αποθηκευτούν, χαλιά που πρέπει να ξεστρώσεις και πολλές απαιτητικές δουλειές. Ευτυχώς η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, σε βοηθάει με νέα προϊόντα για να ξεκινήσεις την αποθήκευση των «χειμωνιάτικων» ρούχων και την τακτοποίηση του σπιτιού. Ακολούθησε τα πέντε παρακάτω βήματα για να βάλεις το σπίτι σου σε τάξη και να υποδεχτείς την άνοιξη με ανανεωμένη διάθεση, σε όμορφους και έξυπνα διαμορφωμένους χώρους.

-Ξεκίνα με το ξεκαθάρισμα

Ξεκίνα με ένα ξεκαθάρισμα όσων αντικειμένων δεν χρησιμοποιείς. Τοποθέτησέ τα στην τσάντα μεταφοράς FRAKTA και δωρίστε τα για να προσφέρουν χαρά σε κάποιον άλλο.

 

-Βάλε τάξη στη ντουλάπα

Στο υπνοδωμάτιο, μία λειτουργική ντουλάπα με συρτάρια, όπως η σειρά PAX, επιτρέπει την οργάνωση και αποθήκευση των ρούχων. Η κρεμαστή θήκη αποθήκευσης με διαχωριστικά BLÄDDRARE σε βοηθά να αποθηκεύσεις πουλόβερ ή αξεσουάρ. Αξιοποιώντας και τις πλαϊνές θήκες που διαθέτει, κερδίζεις ακόμα περισσότερο χώρο. Αντίστοιχα, με τις θήκες τακτοποίησης BAXNA θα μπορείς να βλέπεις ό,τι χρειάζεσαι στα συρτάρια εύκολα. Χρησιμοποίησε κουτιά αποθήκευσης που διαθέτουν διαχωριστικά για ρολόγια, κοσμήματα και άλλα μικροαντικείμενα.

-Μην αποφεύγεις το παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί συνήθως πραγματική πρόκληση. Μείωσε την ακαταστασία, συνδυάζοντας εύκολο συμμάζεμα και διασκέδαση. Ανακάλυψε τη σύνθεση αποθήκευσης TROFAST και τα κουτιά BYGGLEK που δεν είναι τα τυπικά κουτιά με καπάκι, αλλά μία ακόμη ευκαιρία για παιχνίδι!

-Χρησιμοποίησε βιτρίνες

Η οργάνωση στο καθιστικό προσδίδει ηρεμία και αναδεικνύει το στιλ επίπλωσης. Μπορείς να αναδείξεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα τοποθετώντας τα σε βιτρίνες με διαχρονικό σχεδιασμό. Κατάλληλη επιλογή αποτελεί η βιτρίνα HAVSTA. Για πιο μοντέρνους χώρους, επίλεξε τη βιτρίνα RUDSTA.

-Οργάνωσε την κουζίνα

Προϊόντα όπως η θήκη συρταριών VARIERA και η ράγα HULTARP θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα. Προτίμησε τα διάφανα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων για να βρίσκεις τα πάντα εύκολα, όπου κι αν είναι τοποθετημένα.

Διαβάστε επίσης: Δέκα απλά αντικείμενα που θα φέρουν την τέχνη στο χώρο σου