Ένα αγαπημένο γλυκό με μόλις δύο υλικά (και κάποια προαιρετικά)

Υλικά:

250 ml κρέμα γάλακτος 30-35%

100 γρ σοκολάτα γάλακτος (ή λευκή, ή υγείας)

Προαιρετικά:

2 κουτάλια σούπας συμπυκνωμένο γάλα

1 κοφτό κουτάλι σούπας τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τη σοκολάτα και δύο κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος (ή τα 2 κουτάλια συμπυκνωμένο γάλα) και θερμαίνουμε στο μικροκυμάτων 30” τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία γκανάς. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, και το τυρί κρέμα και αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές και προσθέτουμε το μείγμα της γκανάς. Χτυπάμε άλλα 1-2’ και βάζουμε στο ψυγείο για 20’ μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Αν ανυπομονούμε πολύ, κάνουμε ένα taste test πριν βάλουμε τη mousse στο ψυγείο…