Τα πιο λαχταριστά αλμυρά muffin με λαχταριστή γέμιση που θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ.

Υλικά

  • 250 γρ εξωτικά ανάμεικτα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 ψητό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3 κουταλιές της σούπας Crème fraiche
  • 2 x ρολά προπαρασκευασμένες σφολιάτες αποψυγμένες
  • 1 αυγό χτυπημένο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°c. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και μετά προσθέστε το σκόρδο. Σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό και μετά προσθέστε το θυμάρι και το χυμό λεμονιού.

Ανακατέψτε τα μανιτάρια με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τη μουστάρδα, την Crème fraîche, το αλάτι και πιπέρι. Τυλίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε σε δίσκους αρκετά μεγάλους ώστε να χωρέσουν στις τρύπες ενός δίσκου για μάφιν.

Τοποθετήστε την κομμένη ζύμη στους δίσκους για μάφιν, πλάθοντάς τους ώστε να χωρέσουν και μετά γεμίστε με τη γέμιση κοτόπουλου. Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με χτυπημένο αυγό, στη συνέχεια με τα καπάκια της ζύμης και τσακίστε τις πλευρές. Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και κόβουμε μια σχισμή στην κορυφή κάθε πίτας. Βάλτε τις πίτες στο φούρνο και αφήστε τις να ψηθούν για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.