Και δεν το έκανε τυχαία. Η αγάπη του για τη χώρα μας είναι πασίγνωστη και όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει γι’ αυτή με τα καλύτερα λόγια. Εάν το καλοσκεφτείς, είναι ο καλύτερος “άτυπος” πρεσβευτής που είχε ποτέ η Ελλάδα από την Μέκκα του κινηματογράφου και αναρωτιέσαι γιατί δεν έχουμε κάνει κάτι περισσότερο για να του δείξουμε την εκτίμησή μας αλλά και για να αναδείξουμε όσο μπορούμε καλύτερα παγκοσμίως την αδυναμία του στα μέρη μας. Ο Tom Hanks έχει την Ελλάδα πολύ κοντά στην καρδιά του και φυσικά σ’ αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Rita Wilson. Και όπως έδειξε με την παρακάτω φωτο που ανέβασε στο Instagram δεν περιμένει την ώρα για να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει.

tom xanks
Σχεδόν κάθε καλοκαίρι πατάει Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο όπου απολαμβάνει το ελληνικό καλοκαίρι ξέγνοιαστα, με τα πόδια στην άμμο και στο χέρι ένα καρπούζι. Αμέτρητες οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να βολτάρει στην Αντίπαρο, αλλά και σε άλλα νησιά, όπως πάντα cool και καθόλου σνομπ, έτοιμος να φωτογραφηθεί με όποιον του το ζητήσει. Αν και το Λος Άντζελες είναι φυσικά το μέρος διαμονής του, δεν ξεχνάει ακόμα κι εκεί να τηρήσει τα ελληνικά έθιμα όπως να κρατήσει τη λαμπάδα στην Ανάσταση και να ευχηθεί “Χριστός Ανέστη” όπως έκανε πριν από λίγες μέρες. Μία φωτό στα social media από τον Tom Hanks είναι με διαφορά η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσε να κάνει η χώρα μας…

rit11
Ας καλοσωρίσει και φέτος λοιπόν στην Αντίπαρο και στην έπαυλη των 450 τετραγωνικών που βρίσκεται ανάμεσα Γλύφας και Χώρας. Και είναι καιρός οι υπεύθυνοι της τουριστικής εγχώριας διοίκησης να εκτιμήσουν πολύ καλύτερα τέτοιους “θησαυρούς” που ανεβοκατεβαίνουν στα αεροδρόμια μας μπροστά στα μάτια μας.