Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στο ψέμα. Ωστόσο αυτό πλέον θα σταματήσει μιας και υπάρχουν σημάδια που είναι ικανά να σε βοηθήσουν να τους καταλάβεις στο πρώτο κιόλας 20λεπτο. Σύμφωνα με την έρευνα του  Northwestern University τα παρακάτω είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να σου χτυπήσουν καμπανάκια.

1. Αργεί να απαντήσει

Ένας ψεύτης δεν έχει πάντα προετοιμασμένες τις απαντήσεις που θα δώσει, επομένως θα πάρει τον χρόνο του. Αν απαντήσεις άμεσα, κάνε την ίδια ερώτηση λίγο αργότερα και θα δεις πόσο χρόνο θα χρειαστεί.

2. Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα

Γιατί πολύ απλά αν κάποιος λέει ψέματα, οι κόρες του διαστέλλονται!

3. Κάνε τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά

Όπως και παραπάνω, ο ψεύτης απλά κοιτάζει τις χαραμάδες για να ξεφύγει. Αν τον πιέζεις με τις ίδιες ερωτήσεις, σύντομα θα πάρεις διαφορετικές απαντήσεις κάθε φορά.

4. Κοιτάζει στα αριστερά του

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, κάθε φορά που κάποιος λέει ψέματα ή προσπαθεί να κρύψει κάτι κοιτάζει πάνω από τον αριστερό του ώμο. Γιατί; Προφανώς αναζητά την έξοδο!

5. Έχει πάντα αυτό το χαρακτηριστικό γελάκι

Το 90% των ανθρώπων που έλεγαν κάποιο ψέμα, αμέσως μόλις το ξεφούρνιζαν, έκαναν ένα μειδίαμα σαν γελάκι. Όσο καλός ψεύτης και αν είναι ο άλλος, δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το κάνει!