Το σαλόνι είναι ο χώρος που συμβολίζει όλες τις σημαντικές στιγμές της οικογένειας. Γέλια, γιορτές, ταινίες μαζί με τα αγαπημένα πρόσωπα δίνουν στο χώρο αυτό ιδιαίτερη σημασία. Η συχνή του ανανέωση έρχεται σε πρώτο πλάνο. Ειδικά την Άνοιξη, μικρές αλλαγές σε έντονα χρώματα και γεωμετρικά σχήματα μπορούν να μεταμορφώσουν το σαλόνι και τη διάθεσή μας.

Νέες αφίξεις στην ΙΚΕΑ

Τα νέα προϊόντα της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, αυτήν την περίοδο υπόσχονται λειτουργικές λύσεις που θα ταιριάξουν εύκολα με κάθε στυλ διακόσμησης. Ιδιαίτερα για το σαλόνι, προτείνει προϊόντα με ανθεκτικά υλικά από βιώσιμες πηγές.

-Έπιπλα

Το τραπέζι μέσης BORGEBY είναι ιδανικό για μικρά σαλόνια. Το στρογγυλό του σχήμα προσφέρει αίσθηση ισορροπίας και ελευθερίας μέσα στον χώρο. Περιλαμβάνει επιπλέον χώρο αποθήκευσης κάτω από το τραπέζι, για τη φύλαξη μικρών αντικειμένων. Το διακριτικό χείλος στην επιφάνεια του αποτρέπει την πτώση τους.

Αν η τραπεζαρία σου βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το καθιστικό, καρέκλα VOXLÖV αποτελεί την κατάλληλη ανοιξιάτικη επιλογή. Φτιαγμένη από μπαμπού και συμπιεσμένο χαρτί, για μια μοντέρνα και συγχρόνως βιώσιμη επιλογή. Πρόκειται για μια άνετη καρέκλα, που ταιριάζει αρμονικά με το τραπέζι από μπαμπού VOXLÖV.

-Φωτιστικά

Για να απογειώσεις τη διακόσμηση του χώρου, διάλεξε το καπέλο φωτιστικού TRUBBNATE. Σχεδιαστικά παραπέμπει στη δεκαετία του 1970. Είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό. Αποτελεί μια ξεχωριστή προσθήκη στον χώρο, μιας και οι πτυχές του δημιουργούν ιδιαίτερες σκιές και εφέ φωτισμού, ανεξάρτητα από το αν το φωτιστικό είναι αναμμένο ή σβηστό.

-Διακοσμητικά αντικείμενα

Το βάζο PÅDRAG, με την απλότητά του, θα κάνει τη διαφορά προσθέτοντας ένα έντονο καλοκαιρινό ύφος στον χώρο, είτε βάλεις ένα λουλούδι, ένα μεγάλο μπουκέτο από λουλούδια ή απλά το τοποθετήσεις μόνο του σε κάποια επιφάνεια ως διακοσμητικό αντικείμενο.

-Ανοιξιάτικα καλύμματα

Δημιούργησε ενδιαφέρουσες χρωματικές αντιθέσεις στους χώρους, επιλέγοντας τα καλύμματα μαξιλαριών HILDAMARIA. Τα έντονα χρώματα και τα γεωμετρικά σχήματά τους ισορροπούν ανάμεσα στο μοντέρνο στιλ και τον παραδοσιακό τρόπο έκφρασης. Είναι διαθέσιμα σε πράσινο-φυσικό χρώμα και σε πορτοκαλί-καφέ χρώμα και αποτελούν μία φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για το σπίτι, καθώς το βαμβάκι από το οποίο δημιουργούνται προέρχεται από βιώσιμες πηγές. Μπορείς να τα ταιριάξεις με τα χειροποίητα καλύμματα μαξιλαριών HERVOR και HALLVI, τα οποία διαθέτουν ένα ιδιαίτερο κέντημα από τη μία πλευρά ενώ είναι απλά από την άλλη.

Διαβάστε επίσης: Animal print διακόσμηση με δημιουργίες της Diane von Furstenberg