Η κορύφωση των γεννήσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου δείχνει ότι περισσότερα μωρά γεννιούνται τις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου.

Τα δεδομένα γέννησης για την Αγγλία και την Ουαλία έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξεταστούν οι τάσεις στις πιο και λιγότερο δημοφιλείς ημερομηνίες γέννησης τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός γεννήσεων σημειώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το διαδραστικό γραφικό δείχνει τον μέσο αριθμό γεννήσεων κάθε μέρα και την κατάταξη από την πρώτη έως την 366η.

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι η πιο δημοφιλής ημέρα γεννήσεων τις τελευταίες δύο δεκαετίες

Η 26η Σεπτεμβρίου ήταν η πιο δημοφιλής ημέρα, η οποία πέφτει 39 εβδομάδες και δύο ημέρες μετά την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι 8 από τις 10 κορυφαίες ημερομηνίες γέννησης ήταν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου – με τις άλλες 2 στις αρχές Οκτωβρίου. Μέρος του λόγου αυτής της αύξησης των γεννήσεων μπορεί να οφείλεται στα ζευγάρια που σχεδιάζουν να κάνουν παιδιά στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Εάν οι γεννήσεις ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα περιμέναμε κατά μέσο όρο 1.800 γεννήσεις κάθε μέρα. Όμως ο μέσος αριθμός γεννήσεων στις 26 Σεπτεμβρίου ήταν περίπου 2.000.

Η Αγγλία και η Ουαλία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει δει αυτή την τάση. Παρόμοια ανάλυση που χρησιμοποιεί δεδομένα για τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ δείχνει μεγαλύτερο αριθμό μωρών που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Αν και οι διακοπές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μια δημοφιλής περίοδος για να κάνετε ένα μωρό, τείνουν να γεννιούνται λιγότερα μωρά, με 6 από τις 10 λιγότερο δημοφιλείς ημερομηνίες γέννησης να πέφτουν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η 29η Φεβρουαρίου έχει τον χαμηλότερο συνολικό αριθμό γεννήσεων στην εικοσαετία, επειδή συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 4 χρόνια. Ωστόσο, ο μέσος αριθμός γεννήσεων στις 29 Φεβρουαρίου λαμβάνει υπόψη την ημέρα που συμβαίνει μόνο σε δίσεκτο έτος, με αποτέλεσμα μια τιμή λίγο κάτω από τον συνολικό ημερήσιο μέσο όρο.

Είναι ενδιαφέρον ότι η 1η Απριλίου κατατάσσεται χαμηλά, ίσως λόγω των γονιών που επιλέγουν να μην κάνουν ένα μωρό την Πρωταπριλιά αν είναι δυνατόν.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.