Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του έχουν αποτελέσει κεντρικά πρόσωπα στα διεθνή μέσα. Συχνά πρωτοστατούν και στα social media, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των κοσμικών τους εμφανίσεων. Ο πρίγκιπας Χάρι όμως τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος. Ο λόγος είναι η επίδραση που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προσωπική ζωή και στην κοινωνία γενικότερα. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του: “Ο χρόνος τελειώνει για τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη διαχείριση της τεράστιας παραπληροφόρησης στο internet”. Κατά την άποψή του, αυτό είναι ένα φαινόμενο που απειλεί τη δημοκρατία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το υποτιμούμε.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στο Καπιτώλιο είπε: «Υπήρξε κυριολεκτικά επίθεση κατά της δημοκρατίας στις ΗΠΑ. Οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι ένα ζήτημα βίαιου εξτρεμισμού». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι τα social media έπαιξαν ρόλο στη γενοκτονία στη Μιανμάρ. Xρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την υποκίνηση βίας εναντίον των Ροχίνγκια. Aυτό είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και στη Βραζιλία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρείχαν έναν δίαυλο παραπληροφόρησης που τελικά έφερε καταστροφή στον Αμαζόνιο» είπε.

«Αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο δεν μένει στο διαδίκτυο. Εξαπλώνεται παντού, σαν πυρκαγιά: στα σπίτια και στους χώρους εργασίας μας, στους δρόμους, στο μυαλό μας. Το ερώτημα είναι πραγματικά τι πρέπει να κάνουμε όταν ο διαμοιρασμός ειδήσεων και πληροφοριών δεν είναι πλέον μια αξιοπρεπής, αληθινή ανταλλαγή, αλλά μια ανταλλαγή πυρών» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Χάρι ζήτησε άμεση ανάληψη ευθυνών, τονίζοντας ότι χάνουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα πρόσωπα από θεωρίες συνωμοσίας.