Μπορεί οι πρώτοι υπέροχοι 9 μήνες να έλαβαν τέλος αλλά ξεκινάνε οι πιο όμορφοι και κυρίως σημαντικοί μήνες της ζωής σου! Παρακάτω λοιπόν μπορείς να βρεις χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να “επιβιώσεις” στο σπίτι την πρώτη εβδομάδα που θα είναι το μωρό σπίτι. Τι να περιμένεις τις πρώτες ημέρες; Πώς μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα;

Μοίρασε τα καθήκοντα – Είναι σημαντικό μαζί με τον άντρα σου να χωρίσετε τις δραστηριότητες. Είναι κατανοητό ότι μερικά πράγματα είναι δύσκολο και θα πρέπει να γίνονται από κοινού. Για παράδειγμα λοιπόν θα πρέπει να κρατάει εκείνος μερικές ώρες το μωρό ενδιάμεσα στα γεύματα και όσο εκείνο είναι ξύπνιο προκειμένου να καταφέρεις και εσύ να κοιμηθείς λιγάκι, σου χρειάζεται άλλωστε.

Να θυμάσαι να κρατάς το μωρό ζεστό – Εάν είναι άνοιξη μπορείς να ελέγχεις αν το μωρό έχει ιδρώσει ακουμπώντας το χέρι στη πλάτη του και τότε είναι η στιγμή για να του αλλάξεις ρούχα. Καλό είναι να κρατάς το μωρό σου ζεστό έχοντας μια κουβερτούλα.

Προετοίμασε το σώμα σου – Κάθε φορά που θα ταίζεις το μωρό σου να θυμάσαι ότι πρέπει να πίνεις αρκετό νερό και να έχεις κντά σου αρκετά σνακ. Μη ξεχνάς ότι πρέπει να μείνεις μακριά από τη ζάχαρη και να περιορίσεις τον καφέ ειδικά τον πρώτο μήνα. Μετά μπορείς να βάλεις και τα υπόλοιπα στη διατροφή σου.

 

Κάνε μπάνιο το μωρό σου – Η σειρά Βaby Care της Pharmasept, προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζονται τα μωράκια, με υποαλλεργικά προϊόντα με φυσικά συστατικά, τα οποία είναι απαλλαγμένα από βλαβερά parabens, χρωστικές και συνθετικά. Τα προϊόντα της, είναι  μελετημένα σε διακεκριμένα Ινστιτούτα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Capture

Από τη βρεφική σειρά ξεχωρίζουν το 1ο στην επιλογή των μαμάδων αφρόλουτρο baby mild bath για σώμα και μαλλιά, χωρίς σαπούνι και αλκάλια, η φυσική αδιάβροχη κρέμα baby extra calm cream για την αλλαγή της πάνας, καθώς και το 100% φυτικό baby extra sensitive bath, ένα πολύ απαλό αφρόλουτρο, εξειδικευμένο για χρήση από την πρώτη ημέρα. Η σειρά προσφέρει μία πλούσια γκάμα φυσικών προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες φροντίδας και περιποίησης του μωρού, περιλαμβάνοντας προϊόντα όπως η ενυδατική κρέμα για το σώμα baby soothing cream και το baby natural oil για την ενυδάτωση του σώματος και της περιοχής της πάνας, αλλά και για το κεφαλάκι τους. Πρόσφατα, η εταιρία πρόσθεσε στη βρεφική σειρά ακόμα δύο εξειδικευμένα προϊόντα, τα baby eye wipes, αποστειρωμένα μαντηλάκια για τον καθαρισμό της οφθαλμολογικής περιοχής, αλλά και το βρεφικό απορρυπαντικό mild laundry detergent για τα ρουχαλάκια των μωρών εμπλουτισμένο με μαλακτικό παράγοντα και οργανικό χαμομήλι.