Καθώς ο καλοκαιρινός ήλιος ρίχνει τη ζεστή του αγκαλιά, υπάρχει μια μαγική αύρα που μας τυλίγει, ανάβοντας ρομαντικές σπίθες και παιχνιδιάρικο φλερτ στον αέρα. Το πρώτο ρενταβού θέλει μαεστρία! Η εποχή της αγάπης έφτασε και πολλοί έλκονται από την ιδέα να βρουν έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Τα πρώτα ραντεβού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικά όσο και αγχωτικά, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε ουσιαστικές συνδέσεις με πιθανούς συντρόφους. Ενώ η συζήτηση είναι απαραίτητη για να γνωριστούμε, υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που είναι καλύτερα να μην τεθούν για να αποφευχθεί η πιθανή αμηχανία ή δυσφορία. Ακολουθούν οκτώ ερωτήσεις που ΔΕΝ πρέπει ποτέ να κάνετε στο πρώτο ραντεβού:

“Πόσα χρήματα βγάζεις;”

Τα οικονομικά μπορεί να είναι ένα ευαίσθητο θέμα, ειδικά στα πρώτα στάδια του ραντεβού. Το να ρωτήσεις για το εισόδημα κάποιου μπορεί να θεωρηθεί ενοχλητικό και να δώσει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεσαι πρωτίστως για την οικονομική του κατάσταση και όχι για τη δημιουργία μιας γνήσιας σύνδεσης.

«Γιατί τελείωσε η τελευταία σου σχέση;»

Αποφύγετε να εμβαθύνετε σε στενοχώριες του παρελθόντος πολύ νωρίς. Αν και είναι φυσικό να είστε περίεργοι για το ιστορικό γνωριμιών τους, η συζήτηση για περασμένους χωρισμούς από νωρίς μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα και να μειώσει την ανάλαφρη διάθεση του ραντεβού.

«Βλέπεις μέλλον μαζί μου;»

Το πρώτο ραντεβού αφορά την εξερεύνηση της συμβατότητας, όχι τον προγραμματισμό ενός μέλλοντος μαζί. Κάνοντας μια τέτοια μακροπρόθεσμη ερώτηση μπορεί να ασκήσει αδικαιολόγητη πίεση στο ραντεβού σας και να τους τρομάξει μακριά.

«Πόσα παιδιά θέλεις;»

Η ανάδειξη του θέματος των παιδιών στο πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι συντριπτική. Εστιάστε στο να γνωριστείτε ως άτομα πριν εμβαθύνετε σε τόσο βαθιά προσωπικά ζητήματα.

«Ποιες είναι οι πολιτικές/θρησκευτικές σας απόψεις;»

Ενώ η συζήτηση για τις αξίες είναι απαραίτητη σε μια μακροπρόθεσμη σχέση, αυτά τα θέματα μπορεί να είναι διχαστικά από νωρίς. Διατηρήστε τη συνομιλία ελαφριά και αποθηκεύστε τις πιο σύνθετες συζητήσεις για μεταγενέστερες ημερομηνίες.

«Έχεις απατήσει ποτέ κάποιον;»

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης, αλλά αυτή η ερώτηση είναι πολύ άμεση για ένα πρώτο ραντεβού. Αφήστε την εμπιστοσύνη να αναπτυχθεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

«Βγαίνεις με κάποιον άλλον αυτή την περίοδο;»

Αυτή η ερώτηση μπορεί να υποδηλώνει κτητικότητα ή ζήλια. Αντίθετα, επικεντρωθείτε στη γνωριμία και δείτε πού πηγαίνει η σχέση.

«Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά σου;»

Ενώ η ευαλωτότητα είναι απαραίτητη σε μια σχέση, αυτή η ερώτηση μπορεί να αποθαρρυνθεί από νωρίς. Αντ’ αυτού, δώστε έμφαση στις θετικές πτυχές της προσωπικότητας του άλλου.

Θυμηθείτε, τα πρώτα ραντεβού αφορούν τη δημιουργία μιας άνετης και ευχάριστης ατμόσφαιρας όπου δύο άτομα μπορούν να ανακαλύψουν κοινά ενδιαφέροντα και αξίες. Απομακρυνόμενοι από αυτές τις ερωτήσεις, θα ανοίξετε το δρόμο για μια πιο οργανική και ευχάριστη συζήτηση, θέτοντας τα θεμέλια για πιθανή καλοκαιρινή αγάπη που μπορεί να ανθίσει σε κάτι όμορφο. Αδράξτε, λοιπόν, τη στιγμή, αγαπήστε τις καλοκαιρινές σπίθες και αφήστε τη μαγεία της εποχής να σας οδηγήσει σε ουσιαστικές συνδέσεις.

Διάβασε επίσης:

Του “γλωσσάρι” της σεξουαλικότητας: Εξερευνώντας το φάσμα και τον όρο sapiosexuality!