Οι ραγάδες στο δέρμα μπορούν να δημιουργηθούν από πολλούς παράγοντες όπως η απότομη αύξηση ύψους ή βάρους, από την εγκυμοσύνη αλλά και από ορμονικές διαταραχές. Συνήθως όταν είναι  πρόσφατες εμφανίζονται σε κόκκινο χρώμα και όταν περάσει καιρός γίνονται άσπρες. Ειδικά αν έχει περάσει καιρός είναι σχεδόν αδύνατο να σβήσετε τελείως τις ραγάδες αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι για να εξασθενίσουν και να μην είναι τόσο έντονες.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η πρόληψη, έτσι ακόμα και αν δεν έχετε ραγάδες χρησιμοποιώντας λιπαρές κρέμες και συγκεκριμένη διατροφή, που να περιέχει βιταμίνες, προλαμβάνετε την εμφάνιση τους. Χρησιμοποιήστε επίσης πλούσιες ενυδατικές κρέμες, καθώς το δέρμα είναι πιο ανθεκτικό όταν είναι ελαστικό.

Scrub σώματος

Δοκιμάστε scrub σώματος, για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα και έτσι να φαίνεται πιο λαμπερό το δέρμα σας. Το μασάζ με scrub βοηθάει στο να εμποδίσετε την εμφάνιση των ραγάδων.


Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι ένα πολυχρηστικό προϊόν  που επιβραδύνει την επούλωση των πληγών στο δέρμα.

Aλόη βέρα
Ένα ακόμη φυσικό προϊόν  που βοηθά στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Είναι ιδανικό για να το τοποθετείτε στην περιοχή κάθε μέρα σε καθαρό δέρμα και σύντομα θα δείτε αλλαγή στις ραγάδες σας.

Θεραπείες

Εάν θέλετε έναν πιο δραστικό τρόπο μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπείες σε ιατρεία, όπως laser και μικροβελονισμό. Με αυτές τις θεραπείες διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και έτσι καταπολεμά τις ραγάδες.