Πώς μπορεί ένα τόσο κλασσικό φαγητό να πάρει μια πιο μοντέρνα γεύση; Θα δεις παρακάτω!

Υλικά

1 αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια

αλατοπίπερο

1 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι

6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες λεπτές

1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο

2 κονσέρβες ρεβίθια

2 μεγάλα αυγά

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ινδικό μπαχαρικό γκάραμ μάσαλα

1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1 φλιτζάνι τρίμμα φρυγανιάς

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αγγούρι με το αλάτι και αφού το στραγγίζουμε προσθέτουμε ¾ φλ γιαούρτι, 2 κουταλιές κρεμμυδάκια και 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο και στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Τοποθετούμε τα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνε πουρές. Χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας λάδι, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι προσθέτοντας σιγά σιγά τον πουρέ από τα ρεβίθια. Τέλος, προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμυδάκι, το υπόλοιπο γιαούρτι, το κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 ΄σα μέρη και τηγανίζουμε για 5 λεπτά κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού όπου φτιάξαμε στην αρχή.