Μια απλή συνταγή με ζυμαρικά με πλούσια τυρένια γέυση, σάλτσα ντομάτας και υπέροχα μυρωδικά!

Υλικά

  • 1 ½ κιλό ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 συσκευασία ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 κλωναράκια ρίγανης
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε φέτες ¼”

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Σε ένα τηγάνι (ή ταψί) προσθέστε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα κλωνάρια ρίγανης, τα κλωνάρια θυμάρι και το βούτυρο στις σχισμές. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Μετά από περίπου 1 ώρα, ρίξτε τα ριγκατόνι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Βγάζουμε τις ντομάτες από το φούρνο και πετάμε τα μυρωδικά. Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Σκουπίστε το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε ξανά στην κατσαρόλα τα ριγκατόνι και την αναμεμειγμένη σάλτσα. Σιγοβράστε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συχνά. Ανακατέψτε μέσα την παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει.
Ανεβάστε το φούρνο στους 230°C. Ρίξτε τα ριγκατόνι και τη σάλτσα στο τηγάνι. Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη και φρέσκια μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 8 λεπτά και σερβίρετε με μια πρέζα αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.