Ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στο χώρο και το χρόνο μέσα από τη συσκευή της επιλογής τους μπορούν να κάνουν πλέον οι λάτρεις του Ferragamo. Το Ιστορικό Αρχείο του γνωστού οίκου μόδας έχει ψηφιοποιηθεί, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τις δημιουργίες του μεγάλου οραματιστή και να μάθουμε πώς βοήθησε να γραφτεί η ιστορία των παπουτσιών και της διεθνούς μόδας. Οι συλλογές του οίκου διατίθενται στην Ελλάδα στις ομώνυμες boutique Salvatore Ferragamo, στα καταστήματα Kalogirou και το ανανεωμένο website www.kalogirou.com.

Το ιστορικό αρχείο

Το αρχείο ξεκίνησε αρχικά από τον Salvatore Ferragamo. Στη συνέχεια εμπλουτίστηκε από την κόρη του Fiamma και βρίσκεται τώρα υπό τη διαχείριση του Fondazione Ferragamo. Ο ίδιος το έχει επεκτείνει σε μια τεράστια, προσεκτικά δομημένη και άρτια οργανωμένη συλλογή πηγών με βάση τα υψηλότερα πρότυπα της διατήρησης. Πρόκειται για μια ανεκτίμητη συλλογή. Έγγραφα, πατέντες, πρωτότυπα και προϊόντα μαρτυρούν έναν αιώνα λαμπρότητας και πάθους. Από τη δεκαετία του 1920 μας οδηγεί στο σήμερα.

Πως μπορείτε να εξερευνήσετε το αρχείο

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το αρχείο. Είναι διαθέσιμο στα ιταλικά και τα αγγλικά στην ιστοσελίδα ferragamo.com στο τμήμα του μουσείου, αλλά και στην ιστοσελίδα του Fondazione Ferragamo, fondazioneferragamo.it, μέσα από διάφορα ψηφιακά ευρήματα. Εικόνες υψηλής ευκρίνειας 360°, σημεία πληροφοριών, βίντεο και λεπτομερή διαγράμματα. Το Ιστορικό Αρχείο του οίκου βρίσκεται στο νέο ειδικά ανακαινισμένο σημείο, στον όροφο πάνω από τη Μανόβια, την καρδιά της παραγωγής υποδημάτων.