Μια γυναίκα στο Reddit μοιράστηκε μια συναρπαστική ιστορία οικογενειακής διχόνοιας, γύρω από τον επικείμενο γάμο της αδερφής της. Η ανάρτηση έγινε γρήγορα εστία συζήτησης με περισσότερες από 3.300 αντιδράσεις και περίπου 1.300 σχόλια. Η 29χρονη εξιστόρησε τον τσακωμό με την 26χρονη αδερφή της, ρίχνοντας φως στο δράμα γύρω από τον επερχόμενο γάμο.

Η 29χρονη αποκάλυψε ότι η αδερφή της, που πρόκειται να παντρευτεί σε λίγες εβδομάδες, της είχε στείλει πρόσκληση, η οποία όμως έκρυβε μια ανατροπή, καθώς η 26χρονη αδερφή εξέφρασε την επιθυμία να μην συμπεριλάβει κανένα παιδί στη γιορτή. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση την 29χρονη αδερφή της, η οποία, χωρίς να έχει εναλλακτικές επιλογές για να αφήσει το παιδί της και με τον σύζυγό της μακριά για επαγγελματικούς λόγους, ήταν αδύνατο να παρευρεθεί στον γάμο. Απελπισμένη για μια λύση, έκανε έκκληση στην αδερφή της για μια εξαίρεση.

Κατηγορίες και κατάρες

Στην ανάρτησή της στο Reddit, η 29χρονη ξεκαθάρισε: “Δεν την πίεσα, απλώς τη ρώτησα. Και μου επιτέθηκε“. Ο καυγάς που ακολούθησε αφορούσε κατηγορίες και κατάρες, με την 26χρονη αδερφή να ισχυρίζεται ότι η ζωή της 29χρονης περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από το παιδί της. Παρά το γεγονός ότι εξήγησε τις προκλήσεις για τη φροντίδα των παιδιών της, η 29χρονη δε βρήκε πουθενά κατανόηση. Όταν η αδερφή της πρότεινε να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονες, η 29χρονη ήταν διστακτική καθώς δεν είχε ακόμα έμπιστους φίλους στη νέα της γειτονιά.

Περίεργη για την κοινή γνώμη, η 29χρονη ρώτησε τους χρήστες του Reddit για το αν είχε άδικο. Οι απαντήσεις ήταν ποικίλες, με έναν σχολιαστή με πολλές ψήφους να τονίζει ότι η 29χρονη, δεν έφταιγε που απλώς ρώτησε αν μπορούσε να γίνει εξαίρεση. Επικρίθηκε η 26χρονη αδερφή, επειδή αντέδρασε έντονα και κατηγόρησε την αδερφή της ότι κάνει focus αποκλειστικά στο παιδί της.

Μια άλλη προοπτική προέκυψε, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του ζευγαριού να θέσει όρους για τον γάμο του, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν πως οι όροι που θέτουν και οι αποφάσεις που παίρνουν, έχουν και κάποιες αρνητικές συνέπειες. Ο σχολιαστής σημείωσε, «Η νύφη και ο γαμπρός καθορίζουν τους κανόνες του γάμου, οι καλεσμένοι αποφασίζουν αν θα παρευρεθούν σε αυτόν». Αυτή η άποψη συγκέντρωσε σημαντική υποστήριξη, συγκεντρώνοντας 2.500 θετικές ψήφους.

Ένας άλλος σχολιαστής, αναγνώρισε την εγγενή γονική δέσμευση, δηλώνοντας: «Φυσικά, όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από τον γιο σου, αυτό κάνουν οι γονείς». Αν και κατανοούσε την επιθυμία της 26χρονης αδερφής για την αδελφική παρουσία την ιδιαίτερη μέρα της, αυτός ο σχολιαστής υπογράμμισε την ανάγκη αποδοχής όταν ορισμένοι καλεσμένοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της πολιτικής του γάμου χωρίς παιδιά.

Διάβασε επίσης:

Πειραιάς: Χριστούγεννα με Πάνο Κιάμο, Ρούλα Κορομηλά και πολλές δραστηριότητες!