Η Shannen Doherty που γνωρίσαμε απ’το Beverly Hills και τις μάγισσες, δίνει γενναία μάχη με τον καρκίνο του μαστού, ενώ μοιράζεται με τον κόσμο την πορεία της ασθένειας αλλά και τα στάδια που περνάει κάποιος, όπως το ξύρισμα του κεφαλιού. Οι φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει τον προηγούμενο μήνα, είχαν συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Σε συνέντευξη της στο ΕΤ μίλησε για αυτή την κίνηση και για πολλά ακόμα. Χαρακτηριστικά είπε: «Προσπάθησα να τα χτενίσω και έπεφταν. Θυμάμαι να κρατάω τούφες στα χέρια μου και να τρέχω κλαίγοντας στη μητέρα μου. Της είπα να πιάσει το ψαλίδι από την κουζίνα, μάζεψε τα μαλλιά μου σε αλογοουρά και τα έκοψε».

Τον περασμένο Μάιο υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και αποκάλυψε ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία με αυτή την ασθένεια: «Το άγνωστο είναι πάντα το πιο τρομακτικό. Θα έχει αποτέλεσμα η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες; Θα πρέπει να το ξαναπεράσω; Ολα τα άλλα, ο πόνος, η ζωή χωρίς μαστό, είναι διαχειρίσιμα. Η ανησυχία για το μέλλον σου και το πώς αυτό θα επηρεάσει εκείνους που αγαπάς είναι το δύσκολο».

Η ηθοποιός μίλησε και για την διαδικασία της χημιοθεραπείας που πρέπει να υποστεί ο καθένας: «Κάνεις εμετό κάθε δευτερόλεπτο. Μετά από την πρώτη θεραπεία έχασα τέσσερα κιλά, απευθείας. Κάνεις εμετό και το τελευταίο που θέλεις είναι να μπεις σε αυτοκίνητο. Δεν θες να κινείσαι, δεν μπορείς να φας. Αλλά ο σύζυγός μου έπρεπε να με συμμαζέψει. Με έβαλε στο αυτοκίνητο, με πήγε στον ογκολόγο, μου έβαλαν ορό για να μην αφυδατωθώ».

Ο καρκίνος ξεκίνησε από το μαστό, ενώ εξαπλώθηκε στους λεμφαδένες. Σε μία από τις επεμβάσεις, η Shannen ανακάλυψε ότι κάποια καρκινικά κύτταρα έχουν φύγει από τους λεμφαδένες, γι’αυτό και ακολουθεί μια σειρά από χημιοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Τέλος, με τον τρόπο της προσπαθεί να εμπνεύσει όσους βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνη και ζητάει να πολεμήσουν την ασθένεια. «Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι είναι ο καρκίνος. Ναι, σε γερνάει, αλλά μπορεί και να φουσκώσεις από τα φάρμακα. Υπάρχουν τόσες πολλές αντιδράσεις. Δεν ήθελα κανένας να με βγάλει φωτογραφία και να πει »Θεέ μου, κοίτα την». Ηθελα να μιλήσω ανοιχτά για αυτό. Είναι πιο εύκολο να ζήσω με καρκίνο αν ξέρω ότι βοηθάω τουλάχιστον έναν άνθρωπο», κατέληξε.

Step 1

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Step 6

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on