Εάν υπάρχει μία ημέρα του χρόνου που ο κίνδυνος να χάσουμε το σκυλί μας χτυπάει κόκκινο, είναι σήμερα! Αμέτρητα σκυλιά έχουν εξαφανιστεί από το φόβο τους λόγω των πυροτεχνημάτων. Δεν τους συγκράτησαν ούτε μπαλκόνια, ούτε αυλές! Γι’ αυτό χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί σήμερα το βράδυ.
Πρέπει να έχετε βάλει το σκύλο από νωρίς μέσα στο σπίτι και αφού πρώτα έχετε κάνει μία μεγάλη βόλτα έτσι ώστε να είναι κουρασμένο και να μην έχει και πολύ ενέργεια και διάθεση για να αντιδράσει στους θορύβους. Λίγη μουσικούλα ή ο ήχος της τηλεόρασης δεν θα ήταν κακό για να του αποσπάσει την προσοχή.
Την ώρα που θα ακούγονται τα πυροτεχνήματα μην προσπαθήστε να το ησυχάσετε. Συμπεριφερθείτε σα να μην συμβαίνει τίποτα ώστε να συνηθίσει με αυτό που συμβαίνει. Μην επιβραβεύσετε το φόβο του. Εάν πρέπει να λείψετε εκείνη την ώρα σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε σε μπαλκόνι ή αυλή αλλά και δεμένο.
Εκτός από το να πηδήξει από το φόβο του και να το σκάσει, μπορεί και να τραυματιστεί άσχημα. Εάν τώρα θα βρίσκεστε έξω αναγκαστικά, από πολύ κοντά με το λουρί και, φτου φτου μακάρι να μην χρειαστεί, να φοράει οπωσδήποτε την ταυτότητά του με τα τηλέφωνα κλπ!