Οι επιστήμονες επιστούν την προσοχή στις νοικοκυρές όταν ετοιμάζονται να μαγειρέψουν κοτόπουλο, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μόλυνση όλης της κουζίνας. Ίσως με έναν τρόπο που δεν φανταζόσουν…  Με το πλύσιμο!

Το United Kingdom’s Food Standards Agency, αναφέρει πως με το νερό που πέφτει στον νεροχύτη μετά το πλύσιμο του κοτόπουλου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να διασπείρεις τα μικρόβια στην κουζίνα σου μέσω των σταγόνων αλλά και της ροής του νερού.

«Το 44% των ανθρώπων που πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, έχουν πιθανότατα βακτηρίδια στα χέρια τους, στην κουζίνα τους, στα ρούχα τους αλλά και στις κατσαρόλες τους», αναφέρει το PSA σε ανακοίνωση του σχετικά με τους κινδύνους από το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν μαγειρευτεί.

Τα μικρόβιο που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία και υπάρχουν στο κοτόπουλο είναι το καμπυλοβακτηρίδιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο νευρικό σύστημα. Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, είναι να κρατάμε το κοτόπουλο σε ψυγείο μόνο του στο ράφι ενώ το τεμάχισμα πρέπει να γίνεται σε επιφάνεια χωρίς «ανοίγματα», ώστε να καθαρίζεται αποτελεσματικά.