Πόσες φορές σκέφτεσαι καλοκαιρινά φαγητά και ένα από αυτά είναι και κολοκυθοκεφτέδες; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να μάθεις να τους φτιάχνεις μόνη σου.

Υλικά

4 φλιτζάνια τριμμένο κολοκύθι

2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1/3 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο (πράσινο και λευκό μέρος)

Λάδι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με αλάτι. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα πιέζουμε για να βγουν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και στη συνέχεια με ένα κουτάλι ρίχνουμε τη ζύμη από τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε από τις 2 πλευρές για 3 λεπτά.