Τα λουλούδια από μόνα τους προσφέρουν ομορφιά και χάρη όπου κι αν βρεθούν. Φυσικά και το κάθε ζώδιο έχει το δικό του λουλούδι που συμβολιζει τα χαρακτηριστικά του. Έτσι, θα ήταν ένας όμορφος τρόπος να κοσμήσουμε τον χώρο μας με τα λουλούδια που ευθυγραμμίζονται με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μας!

Κριός: Μελισσόχορτο

Ο Φλογερός Κριός είναι γνωστός για τη σίγουρη και παθιασμένη φύση του. Αντιπροσωπευόμενο από το μελισσόχορτο, το ζώδιο αποκτά νέο νόημα με την αναγέννηση και τις νέες εμπειρίες. Το μελισσόχορτο είναι ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη, επομένως είναι τέλειο για το ζώδιο που του αρέσει να είναι το πρώτο που βγαίνει από την πύλη.

Ταύρος: Παπαρούνα

Εκπροσωπούμενος από τον ταύρο (το ζώο), ο Ταύρος είναι ξεροκέφαλος, συμπονετικός και ανθεκτικός. Η παπαρούνα είναι εντυπωσιακά παρόμοια στη φύση. Τεχνικά ζιζάνιο, αυτό το λουλούδι είναι επίμονο και αναπτύσσεται στις πιο σκληρές συνθήκες. Είναι επίσης σύμβολο μνήμης, κάτι που ένας Ταύρος γνωρίζει καλά.

Δίδυμοι: Λεβάντα

Οι ενεργητικοί Δίδυμοι μπορεί να είναι γνωστοί για τις χαμαιλεοντικές τους προσωπικότητες, αλλά έχουν ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους. Ομοίως, τα φυτά λεβάντας έχουν τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά, αλλά είναι ατελείωτα ευέλικτα, χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από την προσέλκυση επικονιαστών μέχρι την αρωματοθεραπεία.

Καρκίνος: Λευκό τριαντάφυλλο

Ιδιαίτερα συναισθηματικοί αλλά εξίσου ιδεαλιστές και ευφάνταστοι, οι Καρκίνοι είναι καθαροί στην καρδιά και προτιμούν να μένουν σε αυτό που ξέρουν. Συχνά θεωρείται σύμβολο αγνότητας και αθωότητας, το λευκό τριαντάφυλλο αντικατοπτρίζει την ευαίσθητη και λεπτή φύση του Καρκίνου.

Λέων: Ηλίανθος

Το μόνο ζώδιο πιο κοινωνικό από τους Διδύμους, οι Λέοντες είναι γνωστοί για το ότι είναι χαρούμενοι, κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Λογικό λοιπόν ότι το λουλούδι που έχουν επιλέξει είναι ο φιλικός ηλίανθος. Όπως οι Λέοντες, αυτά τα ξεχωριστά φθινοπωρινά λουλούδια δεν είναι ντροπαλά και προτιμούν να κοιτούν τον ήλιο (ή το φως της δημοσιότητας).

Παρθένος: Νεραγκούλα

Γνωστοί για την τακτοποιημένη και οργανωμένη φύση τους, οι Παρθένοι συχνά θεωρούνται ντροπαλοί στην αρχή. Οι νεραγκούλες είναι εξίσου λεπτές. Η ζωντανή κίτρινη απόχρωση τους διαψεύδει τη δημιουργική εσωτερική τους ζωή, αλλά οι νεραγκούλες είναι γνωστές για την ανάμειξη τους στο φόντο με την εκλεπτυσμένη δομή και το σχεδιασμό τους. Αυτό ακούγεται σαν τους Παρθένους που ξέρουμε….

Ζυγός: Τριαντάφυλλο

Παθιασμένος με τη δικαιοσύνη και τη γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους, ο Ζυγός είναι ένα πολύ αφοσιωμένο ζώδιο. Είναι ταιριαστό που αντιπροσωπεύεται από το κόκκινο τριαντάφυλλο, ένα διαχρονικό σύμβολο ειρήνης και αγάπης. Όπως τα ευαίσθητα αλλά ανθεκτικά τριαντάφυλλα, οι Ζυγοί προτιμούν μια ήρεμη, χαλαρή ζωή χωρίς συγκρούσεις.

Σκορπιός: Γεράνι

Οι Σκορπιοί δείχνουν πάντα την άλλη πλευρά του εαυτού τους. Μόλις νομίζεις ότι τους ξέρεις, αποκαλύπτουν κάτι νέο. Παρόμοια με τα πολλά πέταλα και τα άνθη των γερανιών, οι Σκορπιοί προτιμούν τα στενά τσαμπιά και τους μικρούς κοινωνικούς κύκλους.

Τοξότης: Γαρύφαλλο

Δυνατά αλλά όμορφα, τα γαρίφαλα κουβαλούν τις αντιφάσεις τους με περηφάνια όπως και ο Τοξότης. Είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο: Το ζώδιο που αντιπροσωπεύει ο τοξότης είναι γνωστό ότι είναι άφθονο και μάλιστα φλογερό στις στοργές του, και το γαρύφαλλο είναι το πιο δημοφιλές λουλούδι γάμου. Με βάση αυτά τα φαινομενικά τυχαία μοτίβα πετάλων, πιστεύουμε ότι είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε τι να κάνει.

Αιγόκερως: Πανσές

Εργατικοί και επίμονοι, τόσο οι Αιγόκεροι όσο και οι πανσέδες γίνονται καλύτεροι με την ηλικία. Οι Αιγόκεροι αγαπούν να έχουν ισχυρή αίσθηση κατεύθυνσης και να εργάζονται σκληρά για την επίτευξη των στόχων τους. Οι πανσέδες είναι μια δημοφιλής χειμερινή ανθοφορία που ευδοκιμεί ακόμη και σε συνθήκες παγετού.

Υδροχόος: Ορχιδέα

Παρόλο που φαίνεται ντροπαλός, ο Υδροχόος είναι ένα από τα πιο ενεργητικά και χαρισματικά ζώδια. Επιπλέον, οι Υδροχόοι είναι έξυπνοι και μπορούν να λύσουν προβλήματα. Τα λουλούδια της ορχιδέας είναι εξίσου δυνατά αλλά ευαίσθητα και αγαπημένα για το εξωτικό τους σχήμα, όπως και ο εκκεντρικός Υδροχόος.

Ιχθείς: Νούφαρο

Είναι φυσικό ένα ζώδιο του νερού (του οποίου το σύμβολο είναι ένα ζευγάρι ψαριών) να αντιπροσωπεύεται από μια υδρόβια άνθιση. Οι Ιχθύες είναι γνωστοί για τη δημιουργικότητά τους και τη συμπεριφορά τους. Μπορεί επίσης να είναι αρκετά ονειροπόλοι και ευαίσθητοι. Τα νούφαρα προτιμούν ακίνητα, ήρεμα νερά, όπως ρηχές λίμνες, όπου μπορούν να ριζώσουν.

Διάβασε επίσης:

Τα ζώδια με “κοφτερή γλώσσα”!