Αν θες να χάσεις κιλά αλλά δεν τα πηγαίνεις πολύ καλά με την δίαιτα, τότε πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν κι άλλοι πολύτιμοι τρόποι για να το πετύχεις. Όλα είναι θέμα στρατηγικής και σίγουρα διατροφής. Αυτό που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε, είναι να προσέξεις παραπάνω κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα και έτσι δεν θα νιώθεις συνεχώς το αίσθημα της πείνας, ούτε θα περιορίζεσαι στα φαγητά. Τα παρακάτω πρέπει να τα ακολουθήσεις:

1. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα σωστό πρωινό. Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και εκείνο που θα σου δώσει όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι το πρωί. Με το πρωινό δεν θα πεινάσεις τόσο γρήγορα, επομένως δεν θα αποκτήσεις περιττές θερμίδες.

2. Υπολόγισε τις θερμίδες. Σημαντικό είναι να ξέρεις πόσες θερμίδες παίρνεις για να μην ξεφεύγεις. Θα έχεις παραπάνω αυτοσυγκράτηση έτσι.

3. Να βάλεις στην διατροφή σου την πρωτεϊνη. Γιατί έτσι δεν θα έχεις τόσο έντονο το αίσθημα της πληρότητας. Γι’αυτό προτίμησε τροφές όπως το αυγό, το άπαχο κρέας, τα φασόλια κτλ.

4. Να τρως αργά. Όσο πιο γρήγορα τρως, τόσο πιο πολύ θα τρως. Γι’αυτό πρέπει να τρως αργά, γιατί έτσι θα καταφέρεις να φουσκώσεις πολύ πιο γρήγορα. Άρα λιγότερες θερμίδες.

5. Μάθε σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς. Αν δηλαδή σ’αρέσουν τα γλυκά, τότε πρέπει να βρεις τρόπους να αντισταθείς σε αυτά, επομένως καλό είναι να μην βρίσκονται μέσα στο σπίτι.