Η Αν Χάθαγουεϊ έχει ενσαρκώσει στην καριέρα της διάφορους ρόλους. Ξεχώρισε στις ταινίες Σκοτεινός Κόσμος, Το μυστικό του Brokeback Mountain και ο Διάβολος Φοράει Prada. Είναι βραβευμένη με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το μιούζικαλ Οι Άθλιοι και έχει κερδίσει επίσης βραβεία Καλύτερης Ηθοποιού από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA), από το Σωματείο Ηθοποιών (SAG Awards) και Χρυσή Σφαίρα το 2013 για τον ρόλο της της ως Φαντίν.

Πρόσφατα η ηθοποιός δήλωσε ότι η αντίδραση στο διαδίκτυο με αφορμή τη βράβευσή της με Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου ήταν «εμψυχωτική». Η επιτυχία της εκείνη τη χρονιά και τα βραβεία είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση στο διαδίκτυο. Σε εμφάνισή της στο «The Ellen DeGeneres Show», η Αν Χάθαγουεϊ αποκάλυψε ότι έκανε αναζήτηση του ονόματος της στο Google μετά την απονομή των Όσκαρ. Ανακάλυψε ένα άρθρο με τίτλο:

«Γιατί όλοι μισούν την Αν Χάθαγουεϊ;»

Οι μπλόγκερς την χαρακτήρισαν «ενοχλητικό παιδί του θεάτρου». Άλλοι την επέκριναν ως ανειλικρινή. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, η Αν Χάθαγουεϊ μίλησε στην εφημερίδα «The Sun». «Δεν θέλω πραγματικά να φέρνω στην επιφάνεια το παρελθόν. Είχα το δικό μου τέρας εκεί έξω, το διαδίκτυο στράφηκε εναντίον μου και με μισούσε και ήταν ένα μεγάλο πράγμα. Και ήταν πολύ καλό για μένα προσωπικά». Μπορείς να ενδυναμώσεις απίστευτα λόγω αυτών των πραγμάτων. Υποθέτω, λοιπόν, αυτό που θα έλεγα είναι, όταν συμβαίνει το κακό, μην το φοβάστε, ορμήστε πάνω του» σημείωσε.