Το δέρμα των μωρών και των μικρών παιδιών δε φαίνεται ότι έχει κάτι διαφορετικό από το δέρμα των ενηλίκων. Διαθέτει όμως συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα στρώματα της επιδερμίδας είναι πιο λεπτά. Υπάρχει ασθενέστερη πρόσφυση κυττάρων μέσα στην κεράτινη στιβάδα, ενώ οι ίνες είναι λεπτές και ανώριμες στο χόριο. Παράλληλα, η παραγωγή μελανίνης είναι χαμηλότερη, καθιστώντας το δέρμα πιο ευάλωτο στις ακτίνες UV. Με λιγότερο ενεργό φραγμό δέρματος από ό,τι οι ενήλικες, το δέρμα των παιδιών είναι πιο ευαίσθητο σε εξωτερικές βλάβες και στεγνώνει πιο εύκολα.

Τι είναι η ατοπία

Η ατοπία ή ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ) είναι μία από τις πιο συχνές δερματολογικές καταστάσεις σε παιδιά. Εκδηλώνεται ως ξηρό, ενοχλητικό δέρμα, με ερυθρότητα και κνησμό, ή ακόμη και δερματικές βλάβες που μοιάζουν με έκζεμα.

Πώς δημιουργείται;

Γενικά, η διαταραχή των φραγμών του δέρματος προκαλείται από γενετική προδιάθεση. Επίσης ευνοούνται από επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως το κρύο, ρύπανση κ.λπ. ή σχετίζεται με τη διατροφή και το άγχος. Για αυτούς τους τύπους ευαίσθητου δέρματος, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται προσαρμοσμένα χωρίς άρωμα  καταπραϋντικά προϊόντα περιποίησης, όπως σειρά 1η ΒΡΕΦΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ της Uriage. Προσφέρει στους γονείς και στα βρέφη την καλύτερη περιποίηση δέρματος για τα νεογέννητα: καθαρές και πιο φυσικές φόρμουλες, χωρίς συμβιβασμούς στην ευχαρίστηση για το δέρμα.

Η 1η ΒΡΕΦΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ είναι μία πλήρης σειρά. Τα προϊόντα σε μπλε συσκευασία είναι τα καθημερινά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτά σε λευκή συσκευασία είναι για δερματικά προβλήματα. Κάτω από τη λεζάντα της σειράς «Baby», έχει προστεθεί μία ετικέτα που αναφέρει τη συγκεκριμένη κατηγορία στην οποία ανήκει το κάθε προϊόν (μπάνιο, υγιεινή, αλλαγή πάνας, φροντίδα του δέρματος ή αντηλιακή φροντίδα).

Περιποίηση σώματος από τη La-Roche Posay

Μια σειρά προϊόντων κατάλληλα για βρέφη κυκλοφορεί και από τη La-Roche PosayΤο LIPIKAR SYNDET AP+ της σειράς LIPIKAR είναι ένα κρεμώδες αφρόλουτρο, κατάλληλο για νεογέννητα, βρέφη, παιδιά και ενήλικες με δέρμα με τάση ατοπικού εκζέματος.

Είναι ιδανικό για το ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα με τάση κνησμού, και την αντιμετώπιση της νινίδας στα βρέφη. Είναι κατάλληλο για χρήση σε πρόσωπο, σώμα, και το βρεφικό τριχωτό της κεφαλής. Πρόκειται για ένα απαλό τζελ φροντίδας και καθαρισμού, χωρίς άρωμα, το οποίο δημιουργεί πλούσιο, βελούδινο αφρό εξασφαλίζοντας την ισορροπία μεταξύ καθαρισμού και απαλότητας. Η σύνθεση του LIPIKAR SYNDET AP+M έχει σχεδιαστεί ειδικά για το ευαίσθητο και πολύ ξηρό δέρμα με τάση ατοπικού εκζέματος. Περιέχει βούτυρο καριτέ, το 100% του οποίου προέρχεται από την Μπουρκίνα Φάσο και λαμβάνεται μέσω προγράμματος κοινωνικά υπεύθυνου πορισμού.

Άλλα προϊόντα για μωρά και μικρά παιδιά

Εκτός από την προστασία του δέρματος, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Η Nestlé έχει εμπλουτίσει την Premium σειρά γάλακτος σε σκόνη NAN SUPREMEPRO με το νέο NAN SUPREMEPRO 3, για παιδιά από τον 1ο χρόνο. Το ρόφημα γάλακτος NAN SUPREMEPRO 3 είναι το μόνο με 5 Ολιγοσακχαρίτες Μητρικού Γάλακτος ΗΜΟ. Πρόκειται για μια επιλογή ροφήματος γάλακτος σε σκόνη για παιδιά άνω του ενός έτους, με έναν εξελιγμένο συνδυασμό ολιγοσακχαριτών HMO, δομικά όμοιων με τους 5 πιο άφθονους ολιγοσακχαρίτες που συναντώνται στο μητρικό γάλα, 2′-FL, DFL, LNT, 3′-SL, 6′-SL.

Στοματική φροντίδα για βρέφη

Η SensiTeeth Kids σχεδιάστηκε από τη FREZYDERM ως μία ολοκληρωμένη σειρά στοματικής φροντίδας για βρέφη και παιδιά από 6 μηνών, η οποία με καθημερινή χρήση, καθαρίζει και προστατεύει συνεχώς τα δοντάκια και τα ούλα. Διαθέτει απλά συστατικά που ελαχιστοποιούν τις αλλεργικές αντιδράσεις και είναι κατάλληλη για παιδιά με κοιλιοκάκη.

Διαβάστε επίσης:

Νέα εποχή στη μεταφορά του μωρού με μάρσιπο