Εσύ τι έκανες χθες όση ώρα δεν είχες social media; Γενικά, όταν το Facebook και το Instagram αποφασίζουν να κάνουν μόνα τους «διακοπές», αφήνοντάς μας να προσπαθούμε να συνδεθούμε με τις ώρες, είναι σαν να είμαστε απρόσκλητοι από το μεγαλύτερο πάρτι της πόλης. Η πρώτη αντίδραση για πολλούς μοιάζει με το να ανακαλύψουν ότι το αγαπημένο τους καφέ έχει μετατραπεί ξαφνικά σε φάρμα, μέσα σε μια νύχτα. Αυτό το αρχικό σοκ, η δυσπιστία και μια back to back προσπάθεια ανανέωσης της σελίδας, λες και η απόλυτη θέλησή μας θα μπορούσε να «αναστήσει» το ψηφιακό μεγαθήριο από το λήθαργο, φτάνει ακόμα και σε κρίσεις πανικού!

Όταν ρίχνεις το φταίξιμο σε σένα

Μπορεί πρώτα να νομίζεις ότι φταίει το WiFi, ξεκινώντας μια μάταιη προσπάθεια επαναφοράς δρομολογητών και επανεκκίνησης του κινητού. Είναι μια στιγμή μοναξιάς, όπου συλλογίζεσαι την ύπαρξή σου χωρίς τον ατελείωτο βομβαρδισμό από φωτογραφίες διακοπών, βίντεο με γάτες και αυτό το φίλο που μοιράζεται μανιωδώς το κάθε γεύμα που έχει φάει ποτέ.

Είναι συνολικό το… κακό

Να όμως που δεν είσαι μόνο εσύ αποσυνδεδεμένος! Η διακοπή είναι πανελλαδική ίσως και παγκόσμια, και ξαφνικά, υπάρχει μια αίσθηση ενότητας στην απόγνωση. Τα social media μπορεί να έχουν καταρρεύσει, αλλά το ηθικό ανεβαίνει ελαφρώς με τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, παρασυρόμενοι σε μια πραγματικότητα χωρίς ψηφιακά likes και shares.

Και τώρα τι θα κάνω;

Λοιπόν, τι να κάνεις όταν σε βρίσκει μια τέτοια σύγχρονη καταστροφή; Ανακάλυψε ξανά τη χαμένη τέχνη της πλήξης, ίσως. Στην πραγματικότητα, κάλεσε έναν φίλο με το τηλέφωνό σου – ναι, εξακολουθεί να κάνει κλήσεις! Γράψε ένα γράμμα, διάβασε ένα βιβλίο ή ακόμα βγες έξω και πάρε πραγματικό, αφιλτράριστο αέρα. Να η ευκαιρία σου να σκεφτείς πραγματικά τις επιθυμίες σου ή ακόμα και να μαγειρέψεις για αύριο χωρίς περισπασμούς ώστε να μη σε πάρει η νύχτα. Όταν επιστρέψουν το Facebook και το Instagram, θα έχεις να αφηγείσαι τρομερές ιστορίες! Την εποχή που έζησες πλήρως στον πραγματικό κόσμο, έστω και για λίγες ώρες!

Διάβασε επίσης:

Social media: Πώς διαμορφώνουν τις ανθρώπινες ανάγκες!