Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός μόδας για να διαλέξεις ένα ζευγάρι γυαλιά που να σε κολακεύουν. Μερικά απλά tips και θα σταματήσεις να αναρωτιέσαι ποιος είναι ο κατάλληλος σκελετός για το δικό σου πρόσωπο. Τα σωστά γυαλιά, είτε είναι ηλίου είτε είναι μυωπίας, μπορούν να “απογειώσουν” την εμφάνισή σου και να ολοκληρώσουν ιδανικά κάθε στυλ. Δες, στη συνέχεια, πως να διαλέξεις σκελετό, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Τι σχήμα προσώπου έχεις;

Υπάρχουν τα εξής είδη προσώπου:

-Στρογγυλό: Σου ταιριάζουν τα τετράγωνα γυαλιά και οι πιο μεγάλοι σκελετοί, γιατί εξασφαλίζουν μια ισορροπία στο πρόσωπό σου.

Δοκίμασε ένα ζευγάρι όπως τα νέα γυαλιά οράσεως από τη συλλογή γυαλιών Polaroid Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 σε ορθογώνιο σχήμα από οικολογικό πολυαμίδιο. Πρόκειται για ένα πλαστικό βιολογικής προέλευσης, αποτελούμενο σε ποσοστό άνω του 40% από ανανεώσιμους πόρους. Το μοντέλο συμπληρώνουν μεταλλικές  λεπτομέρειες και τα εμβληματικά ακροβραχιόνια σε χρωματική αντίθεση.

-Οβάλ: Τα οβάλ πρόσωπα είναι αρκετά αρμονικά. Καλό είναι να αποφεύγονται οι ογκώδεις στελετοί και να επιλέξεις ένα σκελετό που να έχει το ίδιο πλάτος με το πρόσωπό σου.

-Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς : Σε αυτή την περίπτωση, το πιγούνι είναι αρκετά στενό. Καλύτερη επιλογή είναι τα γυαλιά που ακολουθούν το σχήμα του προσώπου, όπως τα cat-eyes και οι σκελετοί με σχήμα σταγόνας.

Στη νέα συλλογή Polaroid θα βρεις γυναικεία γυαλιά οράσεως σε σχήμα «cat eye» από οικολογικό ΑΣΕΤΑΤ. Είναι ένα ιδιαίτερο υλικό που παράγεται από κυτταρίνη και συγκεκριμένα από βαμβάκι.Το μοντέλο συμπληρώνουν μεταλλικές λεπτομέρειες και τα εμβληματικά ακροβραχιόνια σε χρωματική αντίθεση. Θα το βρεις σε βιολετί, μαύρο, καφέ ταρταρούγα με μαύρους βραχίονες, καφέ.

-Τριγωνικό: Αυτά τα πρόσωπα έχουν ένα μεγάλο, τετράγωνο σαγόνι και στενεύουν σταδιακά όσο προχωράμε προς τους κροτάφους. Είναι το τέλειο πρόσωπο για μεγάλα γυαλιά, γιατί η έμφαση πρέπει να δοθεί στο πάνω μέρος. Απόφυγε τα γυαλιά με στρογγυλούς φακούς σε στενό ή μικρό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης:

Τα καλύτερα γυαλιά του καλοκαιριού με ’90s επιρροές