Το σχολείο άνοιξε μετά από καιρό. Μαθητές και καθηγητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το πρώτο κουδούνι, όμως, εν μέσω πανδημίας, η ανησυχία για την ασφάλεια των μικρών μαθητών κορυφώνεται. Αν το παιδί σου πηγαίνει φέτος στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, είναι απαραίτητο να μάθει να τηρεί κάποιους κανόνες. Μόνο έτσι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι πιο ασφαλής από ποτέ για τους μικρούς μας φίλους! Δες στη συνέχεια μερικά απλά tips από το Dettol!

Κανόνες για ασφαλή επιστροφή στα θρανία

Κάθε παιδί πρέπει να γνωρίζει ότι:

  • Πλένουμε τα χέρια μας σωστά! Πριν το φαγητό, μετά την τουαλέτα, μόλις επιστρέψουμε σπίτι. Βάζουμε στην παλάμη μας σαπούνι και βρέχουμε τα χέρια μας με νερό. Τρίβουμε καλά τα χέρια μας για 20’’ και ανάμεσα στα δάχτυλα (αν δεν θέλουμε να μετρήσουμε, μπορούμε απλά να ακολουθήσουμε τον ρυθμό). Ξεπλένουμε καλά και κουπίζουμε τα χέρια μας.

  • Καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με το εσωτερικό του αγκώνα τους ή με ένα μαντηλάκι, όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε.
  • Δεν πιάνουμε το πρόσωπό μας (μάτια, μύτη, στόμα) με τα χέρια μας.
  • Βάζουμε στη σχολική μας τσάντα ένα πακέτο αντισηπτικά μαντηλάκια και ένα gel Dettol ώστε να παραμείνουμε προστατευμένοι όλη την ημέρα.
  • Δεν ανταλλάσσουμε μολύβια, γόμες, χάρακες στο σχολείο με τους συμμαθητές μας.

  • Ξεκινάμε την μέρα μας παρέα με την αγαπημένη τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου τραγουδώντας το «Καθαρά τα δυο μου χέρια τα κρατώ», όπου μαθαίνουμε τα βήματα για ένα σωστό πλύσιμο χεριών με διασκεδαστικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Απλές συνήθειες που μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα