Δοκιμάστε την πιο γευστική συνταγή για πατατοκεφτέδες με τραγανή και τυρώδης κρούστα που κρύβει την απαλή, βελούδινη γέμιση πουρέ πατάτας.

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα + ½ φλιτζάνι επιπλέον
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. αλάτι και πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράστε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τες. Στο ίδιο μπολ προσθέστε το αυγό, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.

Μαζέψτε περίπου ½ φλιτζάνι από το μείγμα πατάτα και πλάστε το σε σχήμα μπιφτεκιού. Τοποθετήστε περίπου ½ φλιτζάνι παρμεζάνα σε ένα ρηχό πιάτο. Τυλίξτε τα μπιφτέκια στην παρμεζάνα να επικαλυφθούν.

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια πατάτας, και τηγανίστε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.