Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μας έχουν μείνει να απολαμβάνουμε σ’ αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα είναι ένα υπέροχο βράδυ σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Ανοιχτή. Χωρίς ταβάνι και με τον ουρανό πάνω από το κεφάλι μας. Στα θερινά σινεμά όπως τραγουδούσε και ο μεγάλος Λουκιανός Κηλαηδόνης περάσαμε τα καλύτερά μας χρόνια και μας αρέσει να περνάμε και το παρόν μας. Και τι ωραιότερο να το κάνεις σε σινεμά που έχουν καταπράσινο περιβάλλον και το κυριότερο χαμηλή τιμή. 
Ο Δήμος Κερατσινίου πρωτοπορεί και τα προσφέρει όλα αυτά σε 3 αίθουσες με ένα πλούσιο πρόγραμμα ειδικών αφιερωμάτων, που μπορούν να γίνουν τόπος συνάντησης και ψυχαγωγίας για όλους. Με σύνθημα «3 σινεμά μόνο δικά μας», το κοινό είναι έτοιμο να απολαύσει υπέροχες κινηματογραφικές βραδιές.

CINE ΜΕΛΙΝΑ 
(Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, 2104082530)
Βρίσκεται στη Δραπετσώνα και είναι ο πρώτος θερινός κινηματογράφος του οποίου εγκαινίασε ο Δήμος την επαναλειτουργία, ύστερα από πολλά χρόνια που παρέμενε κλειστός. Παρουσιάζει ταινίες Α’ προβολής, πολλές σινεφίλ και είναι χαρακτηριστικό πως φέτος θα γίνουν διήμερα αφιερώματα για το ντοκιμαντέρ, το animation και τον μεγάλο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (Βύρωνος & Χηλής, Κερατσίνι, 2104317270)
Ήταν κλειστός πολλά χρόνια ωστόσο επαναλειτούργησε πέρσι και φέτος μπαίνει στη 2η χρονιά προβολών, με ειδικότητα στο ελληνικό σινεμά. Το πρώτο αφιέρωμα που θα γίνει αφορά στον Φιλοποίμην Φίνο, ενώ τα άλλα δύο θα επικεντρωθούν στους νέους Έλληνες σκηνοθέτες.

CINE ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ (Πάρκο Σελεπίτσαρι, Αμφιάλη, 2104316943)
Είναι αμφιθεατρικός, βρίσκεται εντός του Πάρκου Σελεπίτσαρι στην Αμφιάλη και δίνει έμφαση στις ταινίες για παιδιά, με τους γονείς να μπορούν να πίνουν τον καφέ τους στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο την ώρα που τα πιτσιρίκια απολαμβάνουν σινεμά. Στον ίδιο χώρο, θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου, με ένα ειδικό, πολύ ξεχωριστό και σπάνιο, πρόγραμμα προβολών.

Ο Δήμος χρηματοδοτεί 100% και τους 3 κινηματογράφους και προσλαμβάνει τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι όλοι αποκλειστικά δημότες. Έτσι μπορεί και διατηρεί το εισιτήριο των 3 ευρώ, χωρίς να στερείται ποιότητας και ανέσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο πέρσι το καλοκαίρι οι 2 αίθουσες που βρίσκονταν σε λειτουργία έκοψαν περισσότερα από 15.000 εισιτήρια, μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 μηνών, γεγονός που δείχνει την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου.

Πηγή: AlfaVita