Στη σχέση μας με τα πινέλα του μακιγιάζ, οι γυναίκες χωριζόμαστε σε 2 κατηγορίες: Αυτές που πλένουν τα πινέλα του μακιγιάζ τους 2 φορές τη βδομάδα+ και αυτές που δε τα πλένουν. Ποτέ. Σίγουρα ξέρεις ότι τα πινέλα σου απορροφούν έλαια και μικρόβια από το δέρμα σου, τα οποία μαζί με τα νεκρά κύτταρα που μαζεύουν τα πινέλα γίνονται μια πολύ επικίνδυνη εστία μικροβίων. Σίγουρα, αν ρωτήσεις την προσωπική μου γνώμη, σου προτείνω να πλένεις τα πινέλα σου τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα, αλλά αν βαριέσαι ή δεν έχεις χρόνο, ορίστε η λύση ώστε να μη χρειάζεται να φοβάσαι, με δύο πανεύκολους τρόπους να απολυμάνεις τα πινέλα σου!

Λύση #1

Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου DIY απολυμαντικό σπρέι, με το οποίο θα ψεκάζεις τα πινέλα σου μετά τη χρήση. Μη φοβάσαι, η «συνταγή» είναι πολύ απλή!

Υλικά:

4 κουτάλια του γλυκού παιδικό σαμπουάν
4 κουτάλια της σούπας αιθανόλη 70%
2 κουτάλια της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε όλα τα υλικά και βάλε τα σε ένα μικρό μπουκαλάκι σπρέι. Τώρα μπορείς πανεύκολα να ψεκάζεις προσεκτικά τα πινέλα σου αμέσως μετά από κάθε χρήση (πρόσεχε μόνο να μη τα «λούζεις», μερικά ψεκάσματα είναι αρκετά)!

make-up-brush-disinfectant

Λύση #2

Εάν βαριέσαι να φτιάχνεις σπρέι περισσότερο κι από το να πλύνεις τα πινέλα σου, ψάξε να βρεις ένα απολυμαντικό χεριών για παιδιά ή ευαίσθητα δέρματα. Αν δε μπορείς να βρεις τίποτα από τα δύο, δοκίμασε να τρίψεις λίγο (λιγότερο από μέγεθος μπιζελιού) από το απολυμαντικό σε ένα από τα πινέλα. Αν όλα πάνε ΟΚ, μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το απολυμαντικό κανονικά!

 Πώς μπορείς να πλύνεις τα πινέλα σου σωστά;

Ξέρω, ξέρω, βαριέσαι, αλλά σε περίπτωση που θελήσεις να τους κάνεις αυτή τη χάρη, αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλύνεις ένα πινέλο μακιγιάζ (ή οποιοδήποτε πινέλο). Βρέξε το πινέλο σου (όσο αυτό «κοιτάει» με τις τρίχες προς τα κάτω) και ύστερα πρόσθεσε λίγο σαμπουάν ή τρίψε το πινέλο σου πάνω σε ένα απαλό σαπούνι (ιδανικά πράσινο). Κάνε μασάζ στις τρίχες με το σαμπουάν ή το σαπούνι και ύστερα ξέπλυνε καλά. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό. Στύψε πολύ απαλά το πινέλο και ύστερα  ταμπόναρέ το σε μια πετσέτα μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά. Ύστερα άφησε το πάνω σε μια πετσέτα (προσέχοντας πάλι να «κοιτάει» προς τα κάτω) μέχρι να στεγνώσει τελείως!

make-up-brush-washed

Ουσιαστικά, το μόνο που πρέπει να προσέχεις, όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις τα πινέλα σου, είναι να μη τους φέρεσαι βίαια και να τα αφήνεις να στεγνώνουν καλά, αλλιώς θα χαλάσουν! Με τις παραπάνω μεθόδους μπορείς να νιώθεις σίγουρη για την υγιεινή των πινέλων σου (και την υγεία του δέρματός σου)!