Τα τελευταία χρόνια η σπατάλη των τροφίμων αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης για τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες αλλά και για όλους εμάς τους απλούς πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Δε θα μπορούσε να μην προβληματίσει και τη Grundig, μια εταιρεία που έχει συνδέσει στενά την πορεία της με συσκευές υψηλής ποιότητας που σέβονται το περιβάλλον.

Μια γρήγορη ματιά στα πρόσφατα στοιχεία σχετικών ερευνών, αποκαλύπτει τις διαστάσεις της σπατάλης των τροφίμων στο δυτικό κυρίως κόσμο. Από τη μία πλευρά, τόνοι φαγητού καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια. Από την άλλη, εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη χάνουν τη ζωή τους από ασιτία. Για το λόγο αυτό, η Grundig, ένας από τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές οικιακών και ηλεκτρονικών ειδών πλήρους σειράς στην Ευρώπη, με πορεία 70 ετών, έχει εστιάσει στην κατασκευή προϊόντων που βάζουν «φρένο» σε αυτή τη σπατάλη, υπενθυμίζοντάς μας παράλληλα τη σημασία που έχουν τα τρόφιμα στη ζωή μας μέσα από την καμπάνια «Respect Food».

Λάθος συσκευές και έλλειψη ενημέρωσης στον «πυρήνα» του προβλήματος

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις χώρες, όπου η σπατάλη των τροφίμων αγγίζει υψηλά επίπεδα. Τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» κατά διαστήματα προκαλούν ανησυχία για τις καταστροφικές επιπτώσεις του φαινομένου. Είναι χαρακτηριστικό ότι 7 στους 10 καταναλωτές δεν ακολουθούν τις οδηγίες αξιοποίησης και συντήρησης των τροφίμων, με αποτέλεσμα να πετούν μεγάλες ποσότητες φρούτων, λαχανικών και άλλων κοντόληκτων συνήθως προϊόντων.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην καθημερινότητά μας είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε το μερίδιο ευθύνης που έχει ο καθένας μας. Πόσες φορές άραγε τα λαχανικά μας κατέληξαν στα σκουπίδια, επειδή μαράθηκαν μέσα στο ψυγείο; Πόσες φορές πετάξαμε τις μπανάνες επειδή μαύρισαν προτού να καταναλωθούν; Αυτό που γίνεται σαφές μέσα από την καμπάνια της Grundig είναι ότι η σπατάλη των τροφίμων προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από τις κακές συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει οι περισσότεροι στο σπίτι μας, από τη χρήση λάθος συσκευών που δυσχεραίνουν τη συντήρησή τους και φυσικά από την έλλειψη σωστής ενημέρωσης.

Η Grundig μας μαθαίνει να σεβόμαστε τα τρόφιμα

Αυτό ακριβώς το κενό στην ενημέρωση επιδιώκει να καλύψει η κορυφαία κατασκευαστής μικροσυσκευών, λευκών και οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών Grundig, μέσα από τη δράση «Respect Food». Η ίδια άλλωστε έχει ανοίξει το «δρόμο» για τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων με καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόζει στις συσκευές της. Με τη λειτουργία divide & cook των εντοιχιζόμενων φούρνων της εταιρείας, μπορούμε να ετοιμάσουμε 2 φαγητά ταυτόχρονα ψήνοντάς τα σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Επίσης, με τα ψυγεία της Grundig μπορούμε να διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας φρέσκα για περισσότερο καιρό. Επιπλέον, με τη λειτουργία IonFresh απομακρύνουμε βακτήρια και οσμές, επιμηκύνοντας τη φρεσκάδα τους.

Προκειμένου να ανατραπεί η κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς οι καταναλωτές είναι να ενημερωθούμε από τους ειδικούς κατάλληλα και να αλλάξουμε συνήθειες. Λίγοι είναι αυτοί για παράδειγμα που συνειδητοποιούν ότι η σπατάλη των τροφίμων συνδέεται και με τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε. Με όχημα τις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Grundig στις συσκευές της μπορούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και να φροντίσουμε το περιβάλλον, διασφαλίζοντας λιγότερη σπατάλη πόρων. Παράλληλα, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης chef και ιδρυτή του “Food for Soul”, Massimo Boltura, η εταιρεία μοιράζεται τη γνώση της μαζί μας και έρχεται να μας αποκαλύψει απλά tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, οδηγώντας σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προκειμένου να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τους τρόπους μείωσης της σπατάλης τροφίμων, η Grundig πραγματοποίησε ένα δημιουργικό cooking event, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2021 στο κατάστημα Κωτσόβολος στη Λ. Βουλιαγμένης, παρουσιάζοντας, μέσω των προηγμένων τεχνολογιών της, tips για ένα βιωσιμότερο και καλύτερο μέλλον.

Δείτε στη συνέχεια το video της καμπάνιας:

Μάθετε περισσότερα για την ενέργεια της Grundig, Respect Food στο www.respectfood.com

Ανακαλύψτε τα ψυγεία, τα πλυντήρια και τις κουζίνες προηγμένης τεχνολογίας της Grundig στα καταστήματα Κωτσόβολος ή κάνοντας κλικ εδώ