Τα κατοικίδια για τους περισσότερους από εμάς αποτελούν μέλος της οικογενείας, επομένως δε μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όταν κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει ακριβά, προκειμένου να τα αποκτήσει! Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως πόσο στοίχισαν τα πιο ακριβά κατοικίδια στον κόσμο;

Το πρόβατο «Double Diamond»

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένα πρόβατο Τέξελ που ονομάζεται «Double Diamond». Δεν έχει χρυσόμαλλο δέρας, σύμφωνα με το BBC Future, αλλά είναι ένα ζώο «μυώδες και γενετικά άρτιο». Τα τέξελ είναι περιζήτητα πρόβατα. Προέρχονται από μία φυλή που ζει στο μικρό νησί Τέξελ, ανοικτά της Ολλανδίας και πολλές φορές οι τιμές τους αγγίζουν πενταψήφια νούμερα. Στα τέλη του 2020, τρεις αγρότες το αγόρασαν για αναπαραγωγή 411.300 ευρώ.

Ο «Kim» είναι το πιο ακριβό τσομπανόσκυλο

Ένας σκύλος Μπόρντερ Κόλι διακρίνεται για την ευφυΐα και την εργατικότητά του. Είναι εξωστρεφής και αεικίνητος, καθοδηγεί με μαεστρία κοπάδια ζώων, ενώ εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Το πιο ακριβό τσοπανόσκυλο, είναι ο «Kim», ο οποίος αγοράστηκε για 33.30 ευρώ στην Ουαλία στις αρχές του 2021.

Αγελάδα από «χρυσάφι»

Μια από τις διάσημες αγελάδες της ράτσας Holstein η «Missy», αγοράστηκε για 1,2 εκατ. δολάρια το 2009. Το Angus είναι μια ράτσα βοοειδών που αναπτύχθηκε από ζώα ιθαγενή των περιοχών Aberdeenshire και Angus στην Σκωτία. Το 2019, αγοράστηκε ο «SAV America 8018» από τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Charles W. Herbster, που πλήρωσε 1,27 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στη Βόρεια Ντακότα.

10 εκατομμύρια κινέζικα γιουάν για έναν θιβετιανό μαστίφ

Το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για έναν σκύλο, είναι 10 εκατομμύρια κινέζικα γιουάν, για έναν θιβετιανό μαστίφ που ονομάζεται «Big Splash». Αυτό σημαίνει 1,3εκατ.ευρώ. Είναι μεγαλόσωμο, προέρχεται από τις νομαδικές φυλές του Θιβέτ, και χρησιμοποιείται για την προστασία των προβάτων από τους λύκους, τις αρκούδες και τις τίγρεις.

Αυξήθηκαν οι τιμές μετά την καραντίνα

Οι τιμές για ένα κατοικίδιο έχουν αυξηθεί ειδικά μετά την καραντίνα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές ράτσες κουταβιών πωλούνται 3.500 ευρώ. Μαζί με τη σίτιση και τα άλλα έξοδα που απαιτούνται, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες.

Διαβάστε επίσης:

Πως να διαλέξεις ένα καλό κρασί για μια ειδική περίσταση