Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος,όπου  μέσα από την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη ,γνωρίσαμε τον Δημήτρη Κυριακόπουλο. Ένα νέο παιδί που η
αγάπη για την γειτονιά του και τον ιστορικό σύλλογο «Πρωτέα», ήταν κίνητρα ισχυρά για να δώσει τις μάχες του για την αναβάθμισή τους και να κερδίσει αρκετές από αυτές.

Ο αθηναϊκός αθλητικός σύλλογος «Πρωτέας» μεταμορφώθηκε από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο 25χρονος Δημήτρης Κυριακόπουλος. Πήρε ένα σύλλογο-καφενείο συνταξιούχων, έβαλε χίλια ευρώ από την τσέπη του, κινητοποίησε τη γειτονιά για βοήθεια και μετέτρεψε τον «Πρωτέα» σε ζωντανό κέντρο άθλησης και κοινωνικοποίησης των νέων. Γιατί το έκανε; «Ο Πρωτέας μάς μεγάλωσε όλους», λέει. «Ο καθένας μας πρέπει να δει πώς θα αλλάξει τον δικό του κόσμο. […] Αν εγώ φτιάξω τη γειτονιά μου, εσύ φτιάξεις τη γειτονιά σου, ο άλλος φτιάξει τη γειτονιά του, θα έχουμε φτιάξει μια πόλη και αν φτιαχτούν όλες οι πόλεις, θα έχει φτιαχτεί η χώρα.» («Τα Νέα», 12/3/2011) .

Αυτά έλεγε ο Δημήτρης τότε.  Η δική μου απορία (και δική σας φαντάζομαι)  ήταν εάν ο Δημήτρης έμεινε πιστός στο όραμά του και ποιές ήταν οι εξελίξεις στην προσπάθεια του. Τον συνάντησα  στην «έδρα» του , στην γειτονιά του , στα γραφεία του αθλητικού συλλόγου «Πρωτέας», ο καιρός ευνόησε αυτή την συνέντευξη. Αυτό που διέκρινα  από την πρώτη στιγμή ήταν το πάθος του και η αγάπη του για αυτή την γειτονιά για αυτό τον σύλλογο, με πολύ περηφάνεια με ξενάγησε στα γραφεία του συλλόγου ,η θέλησή του βρήκε ανταπόκριση .« Η στήριξη από την γειτονιά και τον διακοσίων πενήντα μελών του συλλόγου , μας έδωσε την δυνάμη να μεγαλώνουμε και να κάνουμε  συνεχώς βήματα ,ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα , έχουμε καταφέρει πολλά , μα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» στην ερώτησή μου εάν υπήρχε βοήθεια από το κράτος η απάντηση ήταν όχι!

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τα γήπεδα , παιδιά -πολλά παιδιά έκαναν την προπόνησή τους  «Δεν έχουμε κλειστό γήπεδο για να προπονούνται τα παιδιά ,ωστόσο τα γήπεδά μας είναι ζωντανά έχουν παλμό , δεν υπάρχουν κερκίδες, αν όμως έρθεις σε έναν αγώνα δεν θα μπορείς να σταθείς  από τους φιλάθλους μας». Ο ίδιος σταμάτησε να προπονεί και να παίζει γιατί οι ανάγκες του συλλόγου αυξήθηκαν ως προς την διαχείρισή του «Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας ,ήμουν παίχτης , προπoνητής και πρόεδρος ,πλέον έχουν μεγαλώσει οι ανάγκες του συλλόγου και δεν προλαβαίνω. Οι προπονητές του συλλόγου είναι παιδιά της γειτονιάς ,κάνουν εξαιρετική δουλειά».«Το επόμενο project του σωματείου μου αποκαλύπτει είναι η δημιουργεία ενός αθλητικού πάρκου »και πραγματικά φωτίζεται το προσωπό του .

Η ξενάγηση συνεχίζεται στο ήδη υπάρχον πάρκο ,που ενώ είναι μια μικρή πράσινη όαση μέσα στο κέντρο της Αθήνας , τα σημάδια της εγκατάλειψης  είναι εμφανή. Η θέα από το τρίτο γήπεδο είναι εκπληκτική , η Ακρόπολη «Σε αυτό το γήπεδο έκανα προπόνηση όταν ήμουν μικρός ,η θέα της Ακρόπολης με συγκινούσε και με συγκινεί, τα γήπεδα όμως είναι εγκαταλειμμένα , με τα χίλια ζόρια το βάψαμε το γήπεδο, όμως θα του δώσουμε την αξία που του πρέπει ,εδώ σκεφτόμαστε να γίνει το κλειστό» Μιλάει με τον ενθουσιασμό που έχει ένα παιδί αλλά και την σοβαρότητα ενός μεγάλου. Συγκροτημένος λόγος και απόψεις  που σου δίνουν ελπίδα πως αφού υπάρχουν νέοι με αυτό το «παράστημα» υπάρχει μέλλον.

Στο παραδοσιακό καφενεδάκι της γειτονιάς κάνουμε στάση ,μιλάμε για την κρίση που περνάει ο τόπος μας και τις ευθύνες των πολιτικών μας, «Ότι έγινε -έγινε δεν μπορούμε συνεχώς να γκρινιάζουμε για αυτά που δεν έγιναν ή για εκείνα που κακώς έγιναν , δράση χρειάζεται και πρόταση από τον καθένα μας, η μιζέρια δεν οδηγεί πουθενά. Αν ο κάθε πολίτης νοιαστεί για την γειτονιά του και γκρεμίσει τα τείχη παλιών στερεοτύπων μπορούμε να ελπίζουμε! Ο «Πρωτέας» μπορεί να γίνει το παράδειγμα» Τον ρωτάω για τους καλλιτέχνες που έχουν εισχωρήσει στην πολιτική αν μπορούν να προσφέρουν κάτι «Οι καλλιτέχνες μπορούν να βοηθήσουν  έχουν αποδείξει ότι έχουν ευαισθησία , όχι όμως εκείνοι οι καλλιτέχνες που θέλουν να εξαργυρώσουν την δημοφιλία τους οι TV star δηλαδή ».

Ο Δημήτρης και οι ιδέες του δεν ήταν πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού ή αυθορμητισμού , οι πράξεις του έρχονται να το επιβεβαιώσουν.Ανατρεπτικός , μεθοδικός, μαχητής, διεκδικεί αυτά που του ανήκουν και το σημαντικότερο εκείνα που φαίνεται ότι είχαν  χαθεί  τα κερδίζει πάλι ! Καλό θα ήταν να παραδειγματιστούμε
αφού μπόρεσε εκείνος , όλοι μπορούμε αρκεί να το θέλουμε πολύ.

Φεύγοντας επανέλαβα αρκετές φορές τα λόγια του «Μια παρέα, μια ομάδα, μια γειτονιά»!