Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά της διοργάνωσης Spetses Mini Marathon, του αθλητικού δρώμενου που πλέον έγινε θεσμός και συγκεντρώνει ρεκόρ συμμετοχών για εκδήλωση εκτός αστικού κέντρου. Οι δρομικές διαδρομές αλλά και οι παράλληλες δραστηριότητες του Spetses Mini Marathon έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να αναδείξουν την μοναδική αρχιτεκτονική, πολιτισμό, αλλά και το φυσικό περιβάλλον των Σπετσών και φέτος η LG ήταν χορηγός τεχνολογίας της διοργάνωσης.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη χορηγία και την πετυχημένη έκβαση του 5ου Spetses Mini Marathon, που έλαβε χώρα 9-11 Οκτωβρίου 2015, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την κυρία Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς, για το πως βρήκε εφαρμογή η φιλοσοφία “Life is Good” της LG στο συγκεκριμένο αθλητικό δρώμενο, για το πως συνδυάζεται η τεχνολογία με το αθλητικό πνεύμα και την προστασία του περιβάλλοντος και γιατί αξίζει εντέλει το “Life is Good” να γίνει καθημερινό μας μότο:

συνέντευξη Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς

Απονομή / Βράβευση από την κα Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς στους νικητές των 10 χιλιομέτρων:
1η θέση: Κώστας Δρόσσος
2η θέση: Νίκος Δημητριάδης
3η θέση: Δημήτρης Δριτσάκος

Ποιες αρχές του «Life is Good» της LG θεωρείτε πως πρεσβεύει το Spetses Mini Marathon;

Το βασικό μήνυμα της LG Electronics είναι «η Ζωή είναι Ωραία» – ‘Life’s Good’, το οποίο σε ‘ελεύθερη μετάφραση’ μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως στη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Για κάποιον η ζωή είναι ωραία όταν μοιράζεται όμορφες στιγμές με την οικογένεια του, για κάποιον άλλο όταν κάνει ταξίδια, όταν προσφέρει στον συνάνθρωπο.

Μέσω της συνεργασίας μας με το Spetses Mini Marathon έχουμε τη χαρά να συμμετέχουμε ως Χορηγός Τεχνολογίας, και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα παρέχοντας κορυφαία προϊόντα & καινοτόμες τεχνολογίες LG με στόχο να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες. Ωστόσο, το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι βαθύτερο. Αφορά στη χαρά της συμμετοχής σε ένα αθλητικό γεγονός που όχι μόνο κάνει καλό σε εμάς τους ίδιους αλλά και στο όμορφο νησί των Σπετσών που θα γεμίσει ζωή και θετική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Spetses Mini Marathon, πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά και φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. ενώ αποτέλεσε μια διοργάνωση ορόσημο για την ιστορία του αθλητικού θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 με 700 συμμετοχές, ανέπτυξε μια εντυπωσιακή δυναμική διεθνώς, μεγαλώνοντας κάθε χρόνο, και συμπλήρωσε φέτος 5 χρόνια ζωής έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά event στην Ελλάδα.

συνέντευξη Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς

(από αριστερά προς δεξιά): κ. Αντώνης Φωκαΐδης, Πρωταθλητής Κολύμβησης,
Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, Ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ‘Spetses Mini Marathon’, κα Τζώρτζια Σταυροπούλου,Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς, κ. Σπύρος Γιαννιώτης, Πρωταθλητής Κολύμβησης

Ο αθλητισμός, που είναι το κυρίαρχο στοιχείο του Spetses Mini Marathon, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του «Life is Good»;

Αυτό που πρεσβεύουμε στην LG, «το μανιφέστο μας», να το θέσω έτσι, είναι ότι έχουμε μόνο μία ζωή και για αυτό αξίζει να ζούμε την κάθε στιγμή. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή είναι γεμάτη εμπειρίες και ευκαιρίες. Στα εύκολα και στα δύσκολα, στα «πάνω» και στα «κάτω», υπάρχει πάντα ένας λόγος να αισιοδοξείς. Δες τη μαγεία στις μικρές απολαύσεις, ταξίδεψε, διάβασε, γέλα, σκέψου, μάθε, αγωνίσου και εκφράσου ελεύθερα. Ο αθλητισμός λοιπόν είναι για εμάς μια δραστηριότητα που καλλιεργεί και εξελίσσει τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα και τον θεωρούμε σημαντικό & απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας μας αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε  είναι το πνεύμα της συμμετοχής το οποίο ήταν και το μοτο φετινής διοργάνωσης -#2winis2participate. Για την LG η ζωή είναι πιο ωραία όταν συμμετέχεις σε πρωτοβουλίες που προάγουν αξίες, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν στην κοινωνία όπου δραστηριοποιούμαστε.

συνέντευξη Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς

H ομάδα των LG Runners

Ποιες δράσεις είχε προγραμματίσει η LG ως Χορηγός Τεχνολογίας στο Spetses Mini Marathon προκειμένου να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες;

Στην Πλατεία Ποσειδωνίου, τo LG video wall με επαγγελματικές οθόνες τύπου video wall 47 ιντσών, τοποθετημένες σε διάταξη 3×3, καλωσόριζε και ενημέρωνε τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Επιπλέον, στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων της Κυριακής, δυναμικό παρών έδωσαν οι 100 LG Runners, οι αθλητές που αγωνίστηκαν με την ομάδα της LG.  Οι δέκα πρώτοι από την ομάδα των LG Runners που τερμάτισαν στον αγώνα 5 χλμ, κέρδισαν μοναδικά LG δώρα και ενθουσίασαν το κοινό με την απόδοσή τους.

Τέλος, οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της LG είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τη δική τους αναμνηστική “LG MiniMe” μινιατούρα ”, με τη βοήθεια της κορυφαίας κάμερας του LG G4, και χρησιμοποιώντας τα props που βρίσκονταν εκεί τράβηξαν όμορφες και διασκεδαστικές φωτογραφίες, κρατώντας ένα αξέχαστο ενθύμιο για τη συμμετοχή τους.

Στόχος μας ήταν να ζήσουν οι συμμετέχοντες τη συναρπαστική εμπειρία του Spetses mini Marathon και να νιώσουν τη δύναμη και τη χαρά της συμμετοχής. Είναι γεγονός ότι λάβαμε και θέλω να πιστεύω δώσαμε πολλή θετική ενέργεια με την ολοκλήρωση αυτής της αξιοσημείωτης διοργάνωσης.συνέντευξη Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς

Το Spethes Mini Marathon προωθεί τον αθλητισμό, τον πολιτισμό αλλά και το σεβασμό στη φύση. Πως η LG Electronics φροντίζει μέσα από τις συσκευές της να προστατεύει το περιβάλλον;

Στην LG στοχεύουμε να προσφέρουμε προϊόντα που κάνουν την καθημερινότητά του καταναλωτή μας πιο άνετη και εύκολη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του και απαντώντας στις ανάγκες του. Μία από αυτές τις ανάγκες είναι να αφήνει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον όπου ζει.

Έτσι, αναπτύσσουμε συνεχώς ‘πράσινες’ τεχνολογίες, ενώ υποστηρίζουμε πολλές και διαφορετικές περιβαλλοντικές δράσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η LG αναγνωρίστηκε για 4η χρονιά ως “2015 ENERGY STAR Partner of the Year-Sustained Excellence Award”, ενώ βραβεύτηκε και για τις προσπάθειές της να μεταδώσει οικολογική συνείδηση στους καταναλωτές σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, συμμετείχαμε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και σε συνεργασία με γνωστό ΜΚΟ αναλάβαμε περιβαλλοντική δράση στην Αττική. Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι οι δράσεις της εταιρείας μας σε παγκόσμιο επίπεδο περιλαμβάνουν και πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωσης κινητών συσκευών παλιάς τεχνολογίας, αλλά κι ένα «πράσινο» πρόγραμμα για τη συσκευασία των LG προϊόντων, ενέργειες που εντείνουν την περιβαλλοντικά φιλική μας λειτουργία. Ταυτόχρονα, προωθούμε τη διαρκή ενημέρωση και πληροφόρηση, ώστε να εμπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση σε όσο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ώστε να διαφυλάσσουμε όλοι όσο μπορούμε το περιβάλλον, αλλά και τον πλανήτη μας.  συνέντευξη Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager LG Ελλάς

Υπάρχουν άλλες διοργανώσεις που έχει στόχο να υποστηρίξει η LG μέσα από την πρωτοβουλία «Life is Good» στο μέλλον;

Όπως σας είπα, η φιλοσοφία της LG ‘Life’s Good’ μεταφράζεται στο ότι η ζωή είναι ωραία, και είναι σημαντικό να μπορούμε να τη χαιρόμαστε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, που μας γεμίζουν ενέργεια, όμορφες εμπειρίες και μοναδικές στιγμές. Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε κι άλλες πρωτοβουλίες που προάγουν τη ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, με διαφορετικές και πρωτότυπες ενέργειες κάθε φορά. Οι επόμενες δράσεις μας λοιπόν θα ανακοινωθούν σύντομα, προσφέροντας ευκαιρίες σε ακόμα περισσότερους να συμμετέχουν και να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες, που θα κάνουν τη ζωή τους ακόμα πιο όμορφη, μέσα από μία ολοκληρωμένη εμπειρία!

Ευχαριστούμε την κυρία Τζώρτζια Σταυροπούλου για τη συνέντευξη.