Είτε το τατουάζ σας είναι φρέσκο, είτε το έχετε χτυπήσει εδώ και αρκετά χρόνια, η περιοχή γύρω από το τατουάζ χρειάζεται πολλή ενυδάτωση. Ωστόσο το γνωρίζατε πως η σύνθεση της ενυδατικής σας κρέμας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του τατουάζ σας;

Έτσι, μελετήστε προσεκτικά την ετικέτα και αποφύγετε λοσιόν που περιέχουν

οποιοδήποτε συνθετικό βενζίνης ή λανολίνη που φημολογείται πως «τραβάει» το χρώμα από το τατουάζ. Προτιμήστε κρέμες που είναι για έξτρα ενυδάτωση, περιέχουν αντιοξειδωτικά ή shea butter.

Μη φοβηθείτε να κάνετε απολέπιση. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων βοηθά στη διάρκεια ζωής και διατήρηση του τατουάζ. Αντίθετα, ο ήλιος ξεθωριάζει, αργά ή γρήγορα, το τατουάζ σας οπότε χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Προσέξτε! Πρόκειται για το Α και το Ω στην περιποίηση δέρματος με τατουάζ. Μελετήστε την ετικέτα του αντηλιακού γαλακτώματος και βεβαιωθείτε πως παρέχει κάλυψη από τις UVA ακτίνες, τις ακτίνες που προκαλούν γήρανση και κατά συνέπεια αλλοιώνουν τα τατουάζ.

Τέλος, επειδή τίποτα δεν κρατά για πάντα, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα τατουάζ, έχετε υπόψη σας πως ακόμα κι αν αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο σε ένα βάθος χρόνου 20 ετών, θα χρειαστεί να ανανεώσετε το ξεθωριασμένο και «απλωμένο» τατουάζ σας.

Αλλά μέχρι τότε, μια καλή ενυδατική κρέμα, ένα body scrub και πολύ αντηλιακό γαλάκτωμα θα προστατεύσουν τόσο το δέρμα όσο και το τατουάζ σας.