Μήπως έχεις τον φόβο της πτήσης;

Κάθε φορά που μπαίνεις στο αεροπλάνο νιώθεις να χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου και το άγχος σε παραλύει;

Μήπως φοβάσει πως η πτήση θα πέσει, θα κάνει βουτιά στο κενό χωρίς επιστροφή;

Η εταιρία Vanilla Pixel δημιούργησε μία εφαρμογή που στόχο έχει να σε «ηρεμήσει» και να σε κάνει να σκέφτεσαι θετικά κάθε φορά που επιλέγεις το αεροπλάνο για τα ταξίδια σου.

Χρησιμοποιώντας πραγματικά στατιστικά πτήσης και αναλύοντας την ασφάλειά της μπορεί να σου απαντήσει στο ερώτημα «Θα πέσει και θα πάω άκλαφτη» ;

Έχουμε και λέμε!

Αν η πτήση που έχεις επιλέξει είναι με ένα Boeing 777 με την Cathay Pacific από το Χονγκ Κονγκ στο Λος Άντζελες η πιθανότητα να έχεις ατύχημα στον αέρα είναι 1 στα 4.068.434.

Επίσης σύμφωνα με την εφαρμογή και με το να παίρνεις  μία πτήση κάθε μέρα για τα επόμενα 11.146 χρόνια, η πιθανότητα να βρεθείς αντιμέτωπη με τον χάρο στον αέρα είναι μηδαμινή (υπερβολές θα έλεγα αλλά ποια είμαι εγώ);

Η εφαρμογή είναι δημιούργημα του Nic Johns,και αφορμή για να μπει σε αυτή τη δημιουργική διαδικασία ήταν το άγχος της  συζύγου του η οποία  αντιμετώπιζε έντονο στρες πριν τα ταξίδια της.

Με την χρήση δεδομένων από  τα αρχεία των αεροπορικών δυστυχημάτων, το National Transportation Safety Board των Η.Π.Α και τον Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, η εφαρμογή κάνει ανάλυση σε 10 εκατομμύρια πτήσεις και βγάζει το αποτέλεσμα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από το iTunes για iPhone, iPad και iPod Touch, ενώ αναμένεται και η Android εκδοχή του!