Ένα άνευ προηγουμένου, λόγω της συσσώρευσης τόσων διάσημων ονομάτων, τεχνολογικό σκάνδαλο εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες με πρωταγωνίστριες τις Jennifer Lawrence, Kate UptonKirsten Dunst, Arianna Grande και άλλα μεγάλα ονόματα της showbiz.

Όλα ξεκίνησαν όταν την Κυριακή αναρτήθηκαν στο 4chan προσωπικές, αποκαλυπτικές φωτογραφίες celebrities οι οποίες όπως όλα δείχνουν “κλάπηκαν” από hackers από τις προσωπικές συλλογές που φιλοξενούνταν στους iCloud λογαριασμούς μερικών αστέρων της showbiz.

Έκτοτε οι αντιδράσεις ποικίλλουν καθώς κάποιες διάσημες κυρίες παραδέχτηκαν πως όντως πρόκειται για δικές τους φωτογραφίες και δήλωσαν μέσω των εκπροσώπων τύπου τους πως θα κινηθούν νομικά ενάντια σε οποιονδήποτε αναδημοσιεύσει τις εν λόγω φωτογραφίες, όπως η Jennifer Lawrence και η Kate Upton. H Kristen Dunst έδωσε τη δική της απάντηση με ένα λακωνικό tweet που είχε κύριο παραλήπτη την εταιρεία Apple καθώς ανέφερε “Thank you iCloud”.

Kate Upton

Kate Upton

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

Η ηθοποιός Mary Elizabeth Winstead επίσης επιβεβαίωσε πως οι φωτογραφίες που διέρρευσαν είχαν τραβηχτεί από τον σύζυγο της χρόνια πριν μέσα στο σπίτι της και δήλωσε μέσω Twitter ‘Γνωρίζοντας πως αυτές οι φωτογραφίες είχαν διαγραφεί καιρό πριν, μπορώ μόνο να φανταστώ την αηδιαστική προσπάθεια που καταβλήθηκε για να διαρρεύσουν. Αισθάνομαι συμπόνοια για όποιον έχει υποστεί hacking’.

Mary Elizabeth Winstead

Mary Elizabeth Winstead

Από την άλλη πλευρά, το teen icon, Ariana Grande έσπευσε να αρνηθεί την αυθεντικότητα των προσωπικών φωτογραφιών της που δημοσιεύθηκαν, κι απευθύνθηκε στους 18 εκατομμύρια ακολούθους της στο Twitter. ‘Ειλικρινά, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει πως σε αυτές τις φωτογραφίες ήμουν εγώ; Σας αγαπάω αλλά προσεύχομαι για εσάς…’ ένα χαρακτηριστικό tweet της Ariana Grande.

Ariana Grande

Ariana Grande

Σε ίδια γραμμή κινήθηκε και η ηθοποιός Yvonne Strahovski η οποία έδωσε τη δική της απάντηση μέσω Instagram ‘Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση αναφέρομαι σε αυτό το σκάνδαλο. Οι σκέψεις μου είναι στις συναδέλφους που βίωσαν την παραβίαση της προσωπικής τους ζωής. Είμαι τόσο απογοητευμένη που υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες είναι ψεύτικες, συμπεριλαμβανόμενων και των δικών μου. Όπως και να’χει, σας ζητώ να μην κοινοποιήσετε αυτούς τους συνδέσμους. Μην κοιτάξετε καν αυτές τις φωτογραφίες. Δώστε στους ανθρώπους την ιδιωτική ζωή που αξίζουν. Η αξιοπρέπεια είναι ιερή’.

Yvonne Strahovski

Yvonne Strahovski

Το Χόλιγουντ, όπως είναι φυσικό, είναι ανάστατο και πολλοί εκείνοι που θέλησαν να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στις διασημότητες που παραβιάστηκε η ιδιωτική τους ζωή. Ο ηθοποιός Seth Rogen δήλωσε στο Twitter πως το να δημοσιεύεις φωτογραφίες που προήλθαν από hacking είναι σαν να πουλάς κλεμμένα αντικείμενα ενώ η πρωταγωνίστρια-σεναριογράφος της σειράς Girls, Lena Dunham έδωσε τη δική της καυστική απάντηση σε όσους σχολίασαν πως αν κάποιος δεν θέλει να διαρρέουν φωτογραφίες του online δεν τις μοιράζεται σε διαδικτυακή πλατφόρμα, ‘Το να χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα είναι σαν να λες πως φορούσε κοντή φούστα’ (αναφερόμενη προφανώς σε ζήτημα βιασμού).

Lena Dunham

Lena Dunham

Απότομη προσγείωση από το iCloud για πολλές διάσημες κυρίες που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την ασφάλεια των δεδομένων όλων μας στους διαδικτυακούς σκληρούς δίσκους.