Όλοι μας έχουμε κάνει like στο Facebook σε λάθος posts. Η απίστευτη ιστορία όμως του Thanakorn Siripaiboon από την Ταϋλάνδη θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε πριν πατήσετε το like.

Ο 27χρονος άντρας κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης (κρατηθείτε…) 32 ετών επειδή έκανε like σε μια ανάρτηση η οποία κορόιδευε τον βασιλιά της χώρας, Bhumidol Adulyadej, ενώ για κακή του τύχη έκανε και share την φωτογραφία θέλοντας να ενημερώσει τους 600 και πλέον φίλους του για την κατάσταση διαφθορά που επικρατεί στην χώρα!

Και επειδή η δημοκρατία δεν είναι το… φόρτε της Ταϋλάνδης, οι άνθρωποι της ασφάλειας τον συνέλαβαν με την κατηγορία του lese majeste, δηλαδή παραβίαση της φήμης του βασιλιά, με τον Bhumidol να παραδέχεται το αδίκημα.

Η οικογένεια του από την άλλη δήλωσε πως δεν είχε καμία ιδέα τι του έχει συμβεί από την στιγμή που συνελήφθη (τόσο πρόοδος…) και δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί του!

Τους τελευταίες δυο μήνες άλλα δυο άτομα έχουν συλληφθεί με την ίδια κατηγορία, οι οποίοι πέθαναν στα κρατητήρια του Στρατού.

Για την ιστορία, όποιος προσβάλει τον 88χρονο βασιλιά (το προσβολή είναι σχετικό όπως καταλάβατε) κινδυνεύει με ελάχιστη φυλάκιση 15 ετών!

Ωραία, δημοκρατικά πράγματα του 21ου αιώνα…