Το Star Wars απέκτησε λογαριασμό στο Instagram (@starwars) και ο «κακός» των ταινιών Darth Vader τράβηξε την πρώτη του selfie αποδεικνύοντας πως δεν το έχει και πολύ με τα smartphones αφού αντί να αντιστρέψει την κάμερα του κινητού τοποθέτησε τη συσκευή απέναντι του προσπαθώντας να πατήσει το κουμπί της λήψης με τα χοντρά του γάντια.

Μπορεί να μην είναι tech freak αλλά σίγουρα διαθέτει χιούμορ αφού ο διάσημος anti-hero συνόδευσε τη φωτογραφία με τη λεζάντα «Άλλη μια μέρα στο γραφείο» και τα hashtags #Darthvader #selfies #gpom αφού η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα διαστημόπλοιο με μερικούς stormtroopers να κείτονται στο δάπεδο πίσω του.

Η φωτογραφία απέκτησε 27.500 χτυπήματα μέσα σε 22 ώρες και ο λογαριασμός Star Wars εμπλουτίστηκε και με άλλα posts έκτοτε.

Πολλοί θεωρούν πως η δημιουργία του εν λόγω λογαριασμού αποτελεί ένα εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση της νέας τριλογίας Star Wars που αναμένεται να ξεκινήσει την πορεία της στις αίθουσες με την πρώτη ταινία το 2015, δίχως τη συμμετοχή του δημιουργού της σειράς George Lucas στην ομάδα των σεναριογράφων.