Στο thatslife είμαστε μία ομάδα που, πέρα των υπόλοιπων θεμάτων που διαβάζετε καθημερινά, αγαπάμε πολύ την τεχνολογία. Επίσης, λατρεύουμε το φαγητό, όπως κάθε άνθρωπος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του (τι εννοείτε υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει το καλό φαγητό;), έτσι δε θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στο Forky. Μία υπηρεσία που σήμερα έφτασε και στα γραφεία μας, καθώς την επιλέξαμε για την παραγγελία του μεσημεριανού μας, στο διάλειμμα μίας κουραστικής και απαιτητικής ημέρας.

Ας αρχίσουμε από τις συστάσεις, για όσους δεν έχουν ξανακούσει το Forky, το οποίο, εδώ που τα λέμε, αν και λειτουργεί λίγο καιρό, έχει ήδη το φανατικό κοινό του. Πρόκειται για μία online υπηρεσία, που αυτή την περίοδο κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας, προσφέροντας γρήγορο delivery στην Αθήνα και στις περιοχές που υποστηρίζονται. Έτσι, υπόσχεται να φέρει στο σπίτι ή στο γραφείο σας με μερικά κλικ μέσα σε μόλις 15 λεπτά τα πιάτα της επιλογής σας, μέσα από ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον μενού που ανανεώνεται καθημερινά.

Οι δημιουργοί του, με εμπειρία τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε αυτόν του προγραμματισμού και των εφαρμογών, δημιούργησαν το startup αυτό, ως συνέχεια της υπηρεσίας Cookisto που είχε καταφέρει να συνδέσει ερασιτέχνες σεφ με λάτρεις του delivery φαγητού στην Αθήνα, θεωρώντας ότι το νέο τους concept στο Forky ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της εποχής και της πόλης.

forky1

Κάθε μέρα, λοιπόν, το Forky σας προσφέρει δύο κυρίως πιάτα (μαγειρεμένα από ταλαντούχους chefs με εμπειρία σε γνωστούς χώρους της Αθήνας) αλλά και συνοδευτικά όπως σαλάτα, επιδόρπιο, ψωμί ή αναψυκτικό. Το μενού έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία καθημερινά, εξασφαλίζοντας μια ισορροπημένη διατροφή μέσα από νόστιμη, μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Η παραγγελία σας γίνεται κυριολεκτικά με… 3 clicks και σε λιγότερο από 15 λεπτά μπορείτε να ξεκινήσετε να τρώτε. Όσο για τις τιμές, τα κυρίως πιάτα κοστίζουν 5-6 ευρώ, η σαλάτα 4 και το επιδόρπιο 3 ευρώ. Αξιοσημείωτο ότι στο site μπορείτε να βρείτε ακόμη και τις θερμίδες που περιλαμβάνει κάθε πιάτο, ώστε να… ελέγχετε μ’ αυτό τον τρόπο το καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής.

forky4

Εμείς σήμερα παραγγείλαμε από το Forky ένα κυρίως πιάτο (χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και αρωματικό ρύζι basmati) και ένα επιδόρπιο (χαλβά σιμιγδαλένιο by Stelios Parliaros) και η εμπειρία μας ήταν κάτι παραπάνω από καλή και… χορταστική.

forky2

Η παραγγελία έφτασε στο γραφείο μας στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά, ενώ από το site του Forky μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε ακόμη και την εξέλιξή της, μέσα από ένα πολύ εύχρηστο περιβάλλον που δείχνει έως και το πού ακριβώς βρίσκεται το μηχανάκι με το φαγητό μας.

forky3

Να σημειώσουμε ότι το Forky έχει ήδη δύο σταθμούς, έναν στο κέντρο της Αθήνας και έναν νέο στο Χαλάνδρι, ενώ στη σελίδα θα βρείτε και το χάρτη με τις περιοχές που εξυπηρετούνται για να δείτε αν μπορεί να βρεθεί και στο χώρο σας. Οι ώρες λειτουργίας της υπηρεσίας είναι από τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι, ενώ οι περιοχές που εξυπηρετούνται φυσικά θα γίνονται ολοένα και περισσότερες.

Μπορείτε να βρείτε τις υπηρεσίες του Forky στο www.forky.gr, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και εφαρμογές τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές.

About The Author