Τα Harry Potter μας τελείωσαν. Ε, κάποια στιγμή ο Harry θα μεγάλωνε, θα έστελνε τονVold… ξερετε Ποιον στα «θυμαράκια» και κάπου εκεί, η σχέση μας με τον κόσμο της Τ. Κ. Ρόουλινγκ νομοτελειακά θα λάμβανε τέλος. Κι ύστερα; Με τον Harry να κερδίζει με το σπαθί του μετά τον Τζιοβάνι και τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ τον χαρακτηρισμό «μάγος», έχουμε δει κατά καιρούς διάφορες κυκλοφορίες που προσπαθούν –φιλότιμα, η αλήθεια είναι- να μας θυμίσουν τις μέρες μας στο Hogwarts. Καμιά τους όμως δεν κατάφερε να φτάσει τα στάνταρ του Harry Potter for Kinect, του καλύτερου… Χαριποτερικού παιχνιδιού που είδες ποτέ –μετά τα LEGO Harry Potter.

Έχεις δει τα Harry Potter; Και τα επτά οκτώ; Σούπερ. Άρα είσαι εξοικειωμένος και με τον κόσμο του Harry Potter for Kinect. Όχι, δεν πρόκειται να ζήσεις ξανά-μανά την εμπειρία των ταινιών. Το Harry Potter for Kinect βασίζεται στα επτά βιβλία της Ρόουλινγκ, ωστόσο δεν ακολουθεί πιστά τα γεγονότα τους. Τουναντίον, εστιάζει σε μικρές-μικρές λεπτομέρειες από το καθένα, γεγονότα και περιστατικά που στις ταινίες μπορεί να πέρασαν «στο φλου», όμως gaming-wise αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες. Πίστεψέ με: σαν ιδέα είναι εξαιρετική. Ναι μεν βλέπεις τη γνωστή ιστορία –σε γενικές γραμμές- όμως εστιάζοντας σε διαφορετικά σημεία. Yeap, μετράει.

Το Harry Potter for Kinect μπορείς να το πεις και μια συλλογή από mini games. Όλα τους εξελίσσονται στον κόσμο της σειράς και βέβαια συνδέονται με την πλοκή τωνβιβλιοταινιών. Θα πολεμήσεις τον Βασιλίσκο, θα ποτίσεις μανδραγόρες, θα ξεφύγεις από τα χέρια των θανατοφάγων, θα κατέβεις στα έγκατα της τράπεζας του Gringotts, θα αναμετρηθείς με άλλους μάγους και βέβαια θα παίξεις κουίντιτς! Το Kinect θα διαβάσει σχεδόν άψογα τις κινήσεις σου (θα χρειαστεί να συνηθίσεις λίγο στην αρχή φυσικά) ενώ ακόμα κι αν δεν μπορείς να προφέρεις το όνομα από ένα ξόρκι, θα το ενεργοποιήσεις κάνοντας την κατάλληλη κίνηση!

 

Διάβασε την υπόλοιπη παρουσίαση στο gameslife.