Πόσο smart είναι η εποχή μας; Πάρα πολύ καθώς όλα γύρω μας είναι smart. Τηλέφωνα, ταμπλέτες, ρολόγια, υπολογιστές, τηλεοράσεις και κάθε λογής gadgets. Δε μπορούσε, όμως, παρά να είναι “smart” και… το σπίτι μας. Και η LG, από τις εταιρείες που έχουν αντιληφθεί πρώτες τη λογική του smart home, παρουσίασε στην πανέμορφη Λισαβόνα (στο πλαίσιο του InnoFest 2015 Conference στο οποίο βρέθηκε και η Ρενέ από το thatslife.gr), τη νέα της φιλοσοφία για τον έλεγχο των διάφορων “smart home” products του σπιτιού σας.LG-SmartHome-InnoFest-2015-03-640x360

Πώς δηλαδή όλες οι συσκευές στο σπίτι σας θα συνδέονται μεταξύ τους και θα φέρει σ’ αυτό μία νέα «έξυπνη» πραγματικότητα. Πώς θα μπορείτε όλες τις ξεχωριστές εφαρμογές, που θα ελέγχουν το φωτισμό, τη θέρμανση, τις συσκευές σας ή τη μουσική που ακούτε, να τις διαχειρίζεστε από ένα και μοναδικό σημείο, ώστε να είστε ο πραγματικός “άρχοντας” του σπιτιού σας.

Από την LG σημείωσαν ότι έχουν ως στόχο να παραδώσουν την καλύτερη εμπειρία στους χρήστες των συσκευών τους και να τους εισάγουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στη νέα “smart home” εποχή.

Η εταιρεία θέλει να συνεργαστεί και με άλλους παίκτες της αγοράς, ώστε να προσφέρει απλότητα, αξιοπιστία και επιπλέον αξία στην εν λόγω αγορά που θεωρείται ανερχόμενη.

Ως μέρος της νέας της στρατηγικής, η LG επεκτείνει και την υπηρεσία Home Chat -τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν… γραπτά μηνύματα (ω, ναι συμβαίνει αυτό!) στις συσκευές τους- και σε wearable προτάσεις συμπεριλαμβανομένου του LG G Watch R ρολογιού της, ενώ, παράλληλα, ανακοινώθηκε και η υποστήριξη του δημοφιλούς έξυπνου θερμοστάτη Nest.LG-SmartHome-InnoFest-2015-640x360

Να σημειώσουμε ότι η LG είναι μέλος του All Seen Alliance Group, όπως και του OneM2M, που διαθέτουν έναν αριθμό συνεργατών και κατασκευαστών προϊόντων smart home.