Ο εφιάλτης του νεροχύτη και της άπλυτης στοίβας ανήκει στο παρελθόν; Μία εταιρεία με έδρα της τη Στοκχόλμη έχει κατασκευάσει το αυτοκαθαριζόμενο πιάτο που στόχο έχει να παρατείνει τη διασκέδαση μετά από ένα ωραίο γεύμα διώχνοντας το άγχος για το “ποιος θα μουλιάσει τα χέρια του” με το νερό και το σαπούνι!

Με πρώτη ύλη την κυτταρίνη ο πολτός που δημιουργείται  πιέζεται σε ένα θερμαινόμενο καλούπι και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που δε λερώνει ποτέ! Είτε βάλεις μέσα σούπα, είτε παχύρευστες σάλτσες αυτό παραμένει καθαρό και πανέμορφο! Οι ειδικοί της “Tomorrow Machine” (να αγιάσει η σκέψη τους) δεν αποκαλύπτουν την επιστημονική μέθοδο που χρησιμοποίησαν αλλά κάνουν λόγο για την παραγωγή οικιακού εξοπλισμού που απωθεί τη βρωμιά και τα υγρά.

“Ας ελπίσουμε οτι θα καταφέρουμε να δώσουμε τέλος στο πλύσιμο των πιάτων μία για πάντα”, λέει ο υπεύθυνος της εταιρείας και συνεχίζει, “Βασιζόμαστε στον τρόπο που η ίδια η φύση καθαρίζει τον… εαυτό της. Πήραμε την ιδέα από το φύλλο του λωτού που ό,τι και να ακουμπήσει πάνω γλιστράει και εξαφανίζεται”.

Χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων βλαβερών ουσιών, η κατασκευή του αυτοκαθαριζόμενου πιάτου βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμής πριν την έγκριση παραγωγής προκειμένου να διασφαλιστεί οτι είναι 100% ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό!